A Szigetközi Friss elismerést kapott Brüsszelben

Forrás: hvg.hu

 2014. július 07. 16:35

A Szentkirályi ásványvíz után újabb magyar ásványvíz ért el világsikert: a Szigetközi Friss ásványvíz egy Brüsszelben rendezett rangos versenyen, az ITQ Superior Taste Awardon szerzett három csillagot, ami a legkiválóbb minősítés – írja a Magyar Nemzet.

A külföldön Panta Aqua the Water néven forgalmazott ivóvíznek Michelin-csillagos sztárséfek és sommelier-k adták a díjat. Ez a Szigetközi Friss szénsavmentes, üvegpalackban forgalomba hozott változata.

A brüsszeli versenyen vakkóstolással dönt egy hetventagú nemzetközi bírálóbizottság, és három csillagot csak az a termék kap, aminek a bizottság több mint 90 százaléka ilyen minősítést ad. Ilyen minősítést csak néhány cég terméke kapott.

Az ásványizet a mosonmagyaróvári Aqua Szolgáltató Kft. palackozza. A cég 2010 szeptemberében kezdte meg a kitermelés kiépítését a Szigetközben.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy az elmúlt időszakban a Szentkirályi ásványvíz gyáróüzemébe látogatott egy küldöttség Abu Dzabiból. A cél a Magyarországon rejlő befektetések feltérképezése volt. Mint ismert, a Szentkirályi üzleti kapcsolatban áll a szaúdi kormánnyal és több királyi családdal, Mekkában pedig stratégiai együttműködésben áll egy disztribútor céggel, amely kizárólag a Szentkirályi forgalmazására jött létre.

hvg.hu