A Tantit meglepte a Michelin-csillag

Szerző: Horváth Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2015. március 11. 12:15

Kedd délelőtt szerkesztőségünktől tudta meg a hírt a Tanti személyzete, és az ebédidő közeledtével még nem is volt idejük feldolgozni az elismerést. Néhány óra elteltével Pesti István séf azonban abban már biztos volt: mindent megtesznek, hogy megfeleljenek a Michelin-csillaggal járó elvárásoknak.

„Amikor a Tanti tavaly ősszel megnyitott, tisztában voltam vele, hogy jó éttermet csinálni könnyű, gazdaságosat viszont nehéz, de a tulajdonosok az utóbbit szerették volna. Bevallom őszintén, a csillag nem szerepelt az elvárásaink között és még most sem tudom igazán felfogni, hogy megkaptuk, bár rettentően örülünk neki. Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal, hogy ezek a pluszok emelik a hely fényét, ismertségét népszerűségét, de meg is kell felelni az új elvárásoknak. A kollégáimmal mindent megteszünk, hogy ezeket teljesítsük és meg is tartsuk a színvonalat" – mondta el szerkesztőségünknek Pesti István.

 

A Tanti tavaly szeptemberben nyitott az Apor Vilmos téri Hegyvidék bevásárlóközpontban, a korábbi Bruno & Bruno helyén. Étlapján a hagyományos, családias fogásokat letisztult formában, a modern konyhatechnológia felhasználásával, helyenként szokatlannak tűnő, de egymással kiválóan megférő ízpárosításokkal kínálja.

Séfje, Pesti István korábban számos neves budapesti étteremben megfordult szakácsként, majd konyhafőnökként – többek közt a Cosmóban, a Cyranóban és a Babelben - , a Tantiba a Baldaszti's Kitchen és Grand konyhafőnöki posztjáról érkezett.