A tervezett határidőre készül el a Széll Kálmán tér

Forrás: turizmus.com

 2016. február 15. 14:59

Nem lesz csúszás a nagyszabású beruházás végrehajtásában, május 10-én, a terveknek megfelelően birtokba vehetik a városlakók és a turisták Budapest egyik legforgalmasabb terét – adja hírül az egyik kerületi orgánum.

Addig még lehetnek kisebb-nagyobb útlezárások és forgalomkorlátozások: március végén a Csaba utca és a Krisztina körút kereszteződésénél cserélni fogják az aszfaltot, és egyéb kisebb útburkolat javítási munkákat végeznek.

A 16-os buszcsalád végállomása a későbbiekben visszakerül a Várfok utca és Csaba utca   kereszteződéséhez, ahová mozgólépcsők visznek majd fel, illetve onnan le.

A következő hetekben elsősorban burkolási és kertészeti munkákat végeznek, és elkészül a Csaba utca sétálóutcává alakítása.

 

Már eddig is jelentős növénytelepítések történtek. Új helyen, a tér Krisztina körúti részén állították fel a Sellő díszkutat. Hamarosan,  több ütemben megnyitják a gyalogosfelületeket, folytatódnak a faültetések és növénytelepítések, valamint beüzemelik a szökőkutakat és a csobogókat is.