A török üdülőhelyek biztonságosak

Forrás: turizmus.com

 2015. július 29. 17:41

Egyelőre nem töröltek szállodai foglalásokat, de ha folytatódnak az erőszakos cselekmények, azt a turisztikai szektor is megérezheti – fogalmazott az észak-nyugat törökországi események kapcsán Osman Ayık, a Törökországi Szállodaüzemeltetők Szövetségének (TÜROFED) elnöke.

Jelenleg Törökország jó szezon közepén tart, az orosz turisták visszaesését leszámítva -  ami Európában is általános és az ottani gazdasági körülményeknek tudható be – az európai  küldőországokból nőtt a forgalom. Ugyanakkor az átlagos szállodai foglaltság a múlt hónapban 7,6 százalékkal visszaesett, a 2014 júniusi 68,6 százalékról 63,3 százalékra, az átlagár pedig 149,1 euróról 134,5 euróra csökkent – írta az www.eturbonews.com.

 

A magyar utazóközönségnek idén is Törökország az egyik kedvenc úti célja, az északkelet-törökországi eseményektől távol fekvő üdülőhelyeken semmit sem érezni a politikai feszültségekből, amelyek egyébként nem új keletűek a keleti határok mentén – mondta el szerkesztőségünk kérdésére Tolga Deniz Sariyüce, a Sun & Fun Holidays ügyvezetője. A tour operator az elmúlt napok hírei nyomán nem kapott egyetlen lemondást sem, és bízik benne, hogy gyorsan lecsillapodnak a kedélyek és a turisztikai szektort nem érinti mélyebben mindez.