A Tripadvisor feltünteti a Hotelstars-csillagokat a minősített szállodáknál

Forrás: turizmus.com

 2022. július 21. 14:13

A világ legnagyobb turisztikai portáljával kötött megállapodás alapján, a Hotelstars minősítést alkalmazó 18 európai ország szállodáit a HSU logójával és csillagbesorolása szerint fogja feltüntetni a Tripadvisor - adta hírül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a HOTREC közleménye alapján.

A Hotelstars minősítési rendszer szerint jelenleg mintegy 22 ezer szállodát (és ezzel 1,2 millió szálloda szobát) minősítettek Ausztriában, Azerbajdzsánban, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Észtországban, Grúziában, Németországban, Magyarországon, Lettországban, Liechtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Máltán, Hollandiában, Szlovéniában, Svédországban és Svájcban.

A Hotelstars Union elnöke, Markus Luthe nyilatkozata szerint a Tripadvisorral kötött megállapodás igen jelentős lépés a turizmusban, amely nagy mértékben segíti az utazást tervezőket a számukra megfelelő szálloda kiválasztásában.

A Tripadvisor alelnöke, Scott Brooks azt mondta a megállapodással kapcsolatban, hogy nagyon büszkék rá, mivel folyamatosan arra törekszenek, hogy az utazókat olyan információkkal lássák el, melyek alapján megalapozott döntéseket hozhatnak, s ebben nagy segítségükre van a 18 európai országban alkalmazott HSU szerinti csillagbesorolás.

A Hotelstars-minősítést alkalmazó 18 európai ország szállodái a HSU logójával és csillagbesorolásával jelennek majd meg a Tripadvisoron

Fotó: 123rf.com

A Tripadvisor a világ legnagyobb utazási portálja, amelyen havonta több száz millió ember tájékozódik utazási kérdésekben. A portál tájékoztat, segítséget nyújt a szálláshelyek, illetve az éttermek kiválasztásánál, a nevezetességek bemutatásával az utazók tapasztalatai, kommentjei alapján. A Tripadvisoron több mint egymilliárd vélemény jelenik meg 22 nyelven, közel 8 millió turisztikai vállalkozásra és 43 piacra vonatkozóan.

Magyarországon 2022 januárjától fokozatosan vezetik be valamennyi hazai szálláshely számára a kötelező minősítést, melyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület végez.