A turizmusnak is fontos szerepe lehet a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok építésében

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 01. 16:46

Népes és rangos kínai kereskedelmi delegáció tárgyalt magyar partnereikkel hétfőn az InterContinentalban. Vendéglátós és szállodai szakemberek is érkeztek Budapestre a távoli, 14 milliós Kantonból a Magyar-Kínai Kereskedelmi Kamara rendezvényére.

Ami a turizmust illeti, Faragó Hilda prezentációjában ismertette a hazai speciális vonzerőket és a magyarországi idegenforgalom jellemzőit, amelyek óhatatlanul eltérnek – már csak a két ország területi nagysága miatt is – egymástól, ám mindenütt lehet találni olyan látnivalókat és új attrakciókat, amelyek a jövőben is sok turistát vonzanak.

A dunai és általában a folyami hajózás fejlesztése lehet az egyik irány, de számos kastély és más létesítmény vár befektetőkre, hogy rendezvény- és kulturális helyszínként funkcionáljon. Ugyancsak fontos a wellness és gyógyhelyek szolgáltatásainál a kínai orvoslás megjelenítése a kínálatban – emelte ki a szakember – amire azért is alkalmasak a magyar szállodák, mert a gyógyturizmusnak nálunk erős hagyományai vannak.

Mint ismert, a közelmúltban jött lére a kelet-közép-európai kínai turisztikai regionális turisztikai központ Budapesten. Magyarország a kontinens közepén fontos desztináció az Európába érkezőknek. Az egyre bővülő kereskedelmi forgalomban mind több a minőségi áru, a nehézipari és gépipari szállítás - hangsúlyozta Pető Ernő, a ChinaCham Hungary elnöke, majd együttműködési megállapodást  írt alá kínai partnereivel a partner irodák létrehozásáról és megalapították a Guangzhou (Kanton) és Budapest Üzleti Tanácsot.

A delegációval érkezett szakemberek között van Zhang Zhujun, a kantoni Lingnan állami idegenforgalmi vállalat igazgatója. Amint elmondta, 53 szállodájuk van Kína-szerte, főleg a kantoni régióban, köztük hat ötcsillagos ház. Több utazási irodával és rendezvényszervező leányvállalattal is rendelkeznek. Bár nem céljuk, hogy nálunk saját márkanév alatt szállodát nyissanak, nem zárkóznak el az esetleges befektetésektől sem.