A vadhúst népszerűsítő kampány indult

Forrás: turizmus.com

 2022. november 19. 15:54

A vadhúst népszerűsítő kampányt indított a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület, valamint a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A kampány célja a forgalomélénkítés mellett a vadhús fogyasztására történő ösztönzés. A programban részt vehet bármelyik, a vendéglátásban működő egység, amely vállalja, hogy a 2022. november 18-tól november 27-ig tartó időszakban vadételt tart a kínálatában. A csatlakozás és a részvétel népszerűsítése a közösségi médiában történik. A kampányban résztvevő éttermeket a közösségi médiában követhetik az érdeklődők a #vadateszem hashtagre keresve.

„Az elmúlt éves fogyasztási adatok szerint a baromfihús egy év alatt 50-60%-kal drágult, a sertéshús ára 60-70%-kal emelkedett, így most komoly árelőnyt jelent a vadat is kínáló éttermeknek a relatíve alacsonyabb árú vadhús” – mondta Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. „Azt gondoljuk, hogy ha ezzel most az éttermek meg tudnak spórolni anyagköltségen 20-30%-ot, ezzel együtt edukálják is a vendégeket a vadhús fogyasztására egy egészségesebb irányba, akkor az egész kampány egy nagyon hasznos és gazdaságilag is megtérülő kezdeményezés” – tette hozzá.

A tíznapos kampány a vadhús fogyasztására ösztönöz

Fotó: 123rf.com

A vadhús teljes mértékben hazai forrásból származó, hazai hentesek által feldolgozott, vagyis 100%-ban hazai termék, ráadásul a legkisebb ökológiai lábnyommal előállított hús a jelenleg kapható húsok között. Zsírtartalma ugyanakkor sokkal alacsonyabb, fehérjetartalma pedig magasabb, és a kalóriatartalma is alacsony, így könnyen beilleszthető az alacsony kalóriatartalmú étrendbe is.

A BKIK tájékoztatása szerint a #vadateszem kampány jól illeszkedik a kamara „Újra Nyitva Budapest” programjába, hiszen közös cél az éttermekre, éttermi fogyasztása felhívni a vendégek figyelmét, és így is támogatni az elmúlt nehéz évek után fennmaradó vállalkozókat, akik most éppen a magas rezsiárak miatt kerültek nehéz helyzetbe.