A város kulcskártyája

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2015. október 15. 21:12

Nem termékeket, hanem élményeket kínálunk – hangzott el a BFTK október 15-i, szakmai bemutatóján, hozzátéve, hogy mindehhez a kulcs a Budapest Card.

De, ha már kulcs, akkor miért nem kulcskártya? Miért ne lehetne a szállodai kulcskártya egyben Budapest Kártya is? – morfondíroztunk a prezentáció után Bán Teodórával, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezetőjével. Informatikusok és szállodások majd végiggondolják, hogy életképes-e az ötlet (copyright Turizmus Kft.), de az tény, hogy a Budapest Card már a 2016. évi szezonban is elérhető testre szabott tartalommal, például konferenciák résztvevőinek, sőt, novembertől a Budapest Winter Invitation akció keretében Budapestre érkezőknek.

 

A megjelent turisztikai szolgáltatók és utazási irodák - Kovács Györgyitől, a BFTK kártya divíziójának vezetőjétől - a kártyával kapcsolatos további újdonságként megtudhatták többek között, hogy a jövőben a turistáknak módjuk lesz személyre szabni a kártyájukat egy webshop segítségével, vagy, hogy a Budapestre érkezők hamarosan megvásárolhatják a Budapest Kártyát a MÁV és az Orangeways nemzetközi járatain, valamint, néhány fapados légitársaság fedélzetén is.

További újdonság például, hogy csatlakozhatnak a kártyaelfogadók köréhez azok a szolgáltatók is, jellemzően fesztiválszervezők, akik az évnek csak néhány napján kínálnak kedvezményeket a turistáknak.

Az A38 fedélzetén tartott bemutató másik témájaként a meghívottak megismerkedhettek a BFTK média portfóliójával. Monostori Diana, a BFTK marketing divíziójának vezetője a print termékek – a kínaival együtt, immár nyolc nyelven megjelenő Budapest Guide, a kiadónk gondozásában, évente 1,7 millió példányban megjelenő Official City Map, valamint a Budapest's Finest magazin – mellett felhívta a figyelmet az online felületekre, azon belül is kiemelten a www.budapestinfo.hu oldalra, amelyen a turistáknak szóló információk mellett az együttműködő partnereknek is adnak tájékoztatást.

Szervátiusz Lilla felvételén, balról jobbra, Kiss Adrienn, a BFTK sajtókommunikációs munkatársa, a prezentáció moderátora, Monostori Diana, valamint Kovács Györgyi.