A vártnál több lett a Hungexpo árbevétele tavaly

Forrás: turizmus.com

 2015. január 24. 23:49

A Hungexpo Zrt. tavalyi árbevétele 2,9 milliárd forint volt, kevesebb az előző évi 3,05 milliárd forintnál, de 15 százalékkal több a vártnál - mondta Ganczer Gábor vezérigazgató pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Az árbevétel csökkenésének oka, hogy a páros évek - az OMÉK kiállítás elmaradása miatt - mindig rosszabbak, mint a páratlanok - tette hozzá.

A cég árbevételének 71 százaléka származott saját kiállításokból tavaly, szemben az egy évvel korábbi 64 százalékkal. Az árbevétel többi része a vendég-rendezvényekből és a konferenciákból származott.

 

A vásárvárosba tavaly 500 ezren látogattak ki, a 2 ezer kiállító pedig összesen több mint 100 ezer négyzetmétert bérelt - ismertette Ganczer Gábor.
Az MTI kérdésére elmondta, idei árbevételét 3 milliárd forint fölé, a 2013. évinél többre tervezi a Hungexpo.

Akárcsak tavaly, az Agromashexpo lesz az idén is a legnagyobb kiállítás.
Az idén 20 kiállítást rendez a Hungexpo. A nagyobbak közé tartozik a február végi Utazás, az áprilisi építőipari Construma, továbbá az októberi autóbeszállítói Automotive kiállítás.
Az idei rendezvények közül az ENSZ nemzetközi telekom konferenciáját emelte ki a vezérigazgató. Erre 6 ezren érkeznek októberben a vásárvárosba.