A velencei luxustól az ipari negyedig

Forrás: turizmus.com

 2018. január 09. 11:46

Ebben a hónapban ünnepli fennállásának 40. évfordulóját az első londoni butikhotel. Ez jó alkalmat ad arra a Telegraph-nak, hogy számba vegye 2018 újdonságait.

A híres brit dizájner, Anouska Hempel tervezte a Blakes Hotelt Kensington déli részén, ami nagyon népszerű az elbújni vágyó sztárok, mint Leonardo DiCaprio, Quentin Tarantino vagy Kate Moss esetében. London egyik legelbűvölőbb szállodájának tartja a szakma is. Mindegyik szoba más és többnyire színpadias, látványos stílusban van berendezve. Ebből az alkalomból egy hónapon keresztül erős árakciót hirdetnek, amelynek következtében olyanok is megengedhetik majd maguknak, hogy itt lakjanak, akik eddig nem tudták megfizetni a 255 font/éjszakás tarifát.

A butikhotelek divatja folytatódik, akárcsak az ipari negyedekben nyitott szállodáké. Ilyen nyílik hamarosan a londoni East Enden. Egy fehérneműket előállító ruhagyárat alakítottak át szállodává, sok helyütt meghagyva az ipari jellegű vastraverzeket és téglákat. A 80 szobás New Road Hotel fine dining éttermet, játékzónát és könyvtárat is ígér vendégeinek.

Lakosztály a londoni Blakes Hotelban

Fotó: blakeshotels.com

A velencei Palazzo Volpi sokáig nagyon rossz állapotban volt, ám egy francia-olasz tervező házaspár meglátta benne a fantáziát, és gyönyörű palotát-szállodát varázsolt belőle. A luxus részletek, mint a fehér márványpadló, a Saint-Gobain Mirastar tükrök, valamint a tulajdonos-tervező páros által megálmodott berendezési tárgyak és kellékek különösen vonzóvá teszik a világ legromantikusabb városában megálmodott házat.

A Maldív-szigetek, mint célpont is eleve a luxuskategóriába tartozik, de az első olyan szálloda nyílt most meg, ahol az örök nyárban korcsolyázni is lehet. Miközben a Jumeirah Vittaveli-ben lakó gyerekek  csúszkálnak a műanyagból készült pályán, a szülők gyönyörködnek az Indiai-óceán csillogó kék hátterében.

Kapcsolódó cikkek

Éttermi trendek
2018-ban

2018. január 02.