A vendéget etesd, ne a kukát!

Forrás: turizmus.com

 2019. május 14. 12:32

Nagyon sok étel megy ma veszendőbe, a tányér helyett a kukában landol sok értékes élelmiszer-alapanyag. A Rational olyan konyhai berendezéseket ajánl, melyek hatékonyan működtethetők a hulladékok elkerülése érdekében.

Meghökkentő, hogy mennyire pazarló ma az emberiség, akár az otthoni háztartásban, akár az éttermek konyháiban. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) adatai szerint évente 1,3 milliárd tonna élelmiszerhulladék landol a szemétben. 45 millió kamionra lenne szükség, hogy ezt a mennyiséget képes legyen valahová elszállítani. Ezen mindenképpen változtatni kell. A jó hír az, hogy a kis módosítások is gyors eredményeket hozhatnak, elég, ha megfelelően korszerű konyhatechnológiát alkalmazunk. Alapvető változást érhetünk el, viszonylag kis beruházással.

Nem mindegy, hogy az élelmiszer-feldolgozás mely munkafázisában keletkeznek ezek a hulladékok. Az sem mellékes, hogy milyen típusú alapanyagról van szó. Fel kell ismernünk, hogy a hulladékokkal való spórolás egyben azt jelenti, hogy költséget takarítunk meg.

A Rational a SelfCooking Center és a VarioCooking Center konyhai berendezéseket ajánlja, a hatékony működés és a hulladékok elkerülése érdekében

Fotó: Rational

A jelszó: találj rá egy stratégiára a saját konyhádban, hogy elkerüld a pazarlást!

Ehhez megfelelő konyhatechnológia szükséges, például a főző- és sütőeszközök optimalizálása, no meg az, hogy ezek folyamatosan és hibamentesen működjenek.

A Rational a SelfCooking Center és a VarioCooking Center konyhai berendezéseket ajánlja, a hatékony működés és a hulladékok elkerülése érdekében. Ezekbe az okos készülékekbe be van építve egy speciális intelligencia, melynek révén a készülék nem csak hogy kiválóan főz és süt, de magától felismeri a szükséges élelmiszerek mennyiségét, és ezen a téren automatikusan saját maga hoz megfelelő döntéseket, aminek következtében gyakorlatilag nem keletkezik hulladék.

Az étel természetesen megőrzi a kívánt minőséget főzés közben, de nemcsak a minőség a fontos, hanem sokszor a mennyiség is, különösen, ha kisebbek az adagok. A séfek szeretnek kísérletezni és kreativitásukat segítheti egy efféle technikai megoldás, miközben nem vész kárba az alapanyag sem.

(X)