A vendéglátást támogató podcastot indít az Accor

Forrás: turizmus.com

 2021. október 13. 10:33

Októbertől az Accor Heart Of Hospitality (A vendéglátás szíve) címmel indít podcastot a szektor támogatására, mely a hotelszakmában, vendéglátásban dolgozók történeteit meséli el. Az első évad interjúalanyai az iparág nemzetközi nagyágyúi és a jövő fiatal vezetői lesznek, a

Az Accor ma induló páneurópai kampánya és iparági podcastja a hoteliparban dolgozó emberekről szól, akik a szakma szívét és lelkét jelentik. A podcast első hat epizódja vezető iparági szakértők – például MPS Puri és Filip Boyen – részvételével készültek, az epizódok témái között megjelenik a gasztronómia, a vendéglátás jövője, a nők szerepe a szektorban és a fenntarthatóság is - közölte a szállodalánc.

„Minden vendéglátóhely arra a szívre és lélekre épül, amit a szenvedélyes, kreatív és szorgalmas emberek tesznek bele nap mint nap. Aki belép egy szállodába vagy vendéglátóhelyre – legyen az vendég vagy munkavállaló –, élményt, a másokkal való érzelmi kapcsolódást keresi. Ezért olyan fontos a mi szakmánk, és ezért hiányzott annyira az elmúlt másfél évben” -mondta Duncan O'Rourke, az Accor Northern Europe vezérigazgatója.  A kampány része a független mikrosite, ahol inspiráló történeteket olvashatunk a vendéglátás pillanatairól, illetve az egyedi podcast, amely megszólaltatja az Accornál és a teljes vendéglátóiparban dolgozó szakmabelieket.

Az Accor kampányának célja, hogy lendületet adjon annak az ágazatnak, amelyet világszerte súlyosan érintett a világjárvány és a nyomában járó jogszabályok és korlátozások.
hoh_accor

Az epizódok témái között megjelenik a gasztronómia, a vendéglátás jövője, a nők szerepe a szektorban és a fenntarthatóság is

Fotó: Accor Hotel Group

Minden tizedik munkavállaló a vendéglátásban és az idegenforgalomban dolgozik. A kereslet és a fellendülés egyértelmű jelei mutatkoznak, de a vendéglátóipar többszörös kihívással kell szembenézzen. A világjárvány idején hazájukba visszatért vagy beutazási engedélyt nem kapó munkavállalókat nem lehet alkalmazni, a belföldi munkaerő hiányzik, a globális ellátási láncok nyomás alatt vannak, és érvényesek még az utazási korlátozások is.

"E kihívások ellenére a vendéglátásban dolgozók minden nap szélesre tárják az ajtókat és gondoskodnak a vendégekről. Ezért indítottuk el a Heart of Hospitality kampányt, hogy emlékeztessük a világot: szív és lélek nélkül nem létezik vendéglátás. Minden egyedi és személyes, és minden az emberekről szól - ezért olyan különleges" – zárta Duncan O'Rourke.

Az Accor arra bátorítja az iparágban dolgozókat, hogy a Heart of Hospitality weboldalon vagy a közösségi médiában a #heartofhospitality hashtaggel osszák meg történeteiket. A Heart of Hospitality az Accor által létrehozott iparági platform, amely a világszerte a hoteliparban dolgozók hangját képviseli.