A vendéglátóhelyek felé nyitott a Tokaj Kereskedőház

Forrás: turizmus.com

 2015. október 12. 13:45

Több mint 2200 vendéglátó-ipari egységben lesz elérhető ezentúl a Tokaj Kereskedőház borkínálata, miután a cég értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. értékesítési megállapodást kötött a hazai vendéglátóhelyeket ellátó Veritas Borkereskedéssel, amelytől 15 százalékos árbevétel-növekedést remél a belföldi értékesítés területén – mondta a társaság vezérigazgatója.

Gaálné Király Enikő kiemelte, a megállapodás áttörést jelent a Tokaj Kereskedőház értékesítési stratégiája szempontjából, hiszen eddig nem volt jelen ebben a piaci szegmensben. A vezérigazgató arra számít, hogy a megállapodás révén 2016-ban már mintegy 250 ezer palack bort értékesítenek a szektorban, több mint 2200 vendéglátó-ipari egységben.

Elmondása szerint a magasabb haszonkulcsot felmutató prémiumszegmensben történő értékesítés miatt emelkedő árbevételből a Tokaj Kereskedőház a minőségi szőlőalapanyag felvásárlási árának évről évre történő folyamatos növelését finanszírozza.

A bel-, és külföldi piacokon a kereskedőház évente 6-8 millió palack bort értékesít, a tervek szerint három éven belül elérik majd a 10 millió palackot.