A vendégvéleményekkel való visszaélésre figyelmeztet a Tripadvisor

Forrás: Origo

 2015. november 17. 12:01

A TripAdvisor arra figyelmeztette a szálláshelyek tulajdonosait, hogy vigyázzanak azokkal a csalókkal, akik a vendégértékelések feljavítását ígérik számukra – írta az origo.hu.

Steve Kaufer, a portál vezérigazgatója levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen „optimalizáló" társaságok díj ellenében vállalják, hogy növelik a pozitív vélemények számát, és eltávolítják a negatívakat, sőt van, aki egyenesen azt állítja, hogy a TripAdvisor megbízásából kereste fel a hotelt – fogalmaz a cikk.

 

A levél szerint a tulajdonosok gyakran számoltak be arról, hogy miután megbíztak egy ilyen céget, az elkezdte őket zsarolni, és pénzt akart kicsalni tőlük, amikor megpróbálták lemondani a szolgáltatásukat. A TripAdvisor azt kérte ügyfeleitől, hogy azonnal jelentsék nekik a fightfraud@tripadvisor.com email címen, ha ilyen megkeresés történik.

Az utazási portál elnöke levelében leszögezte, hogy cége a csalásokkal szemben zéró toleranciát alkalmaz. Idén eddig több mint 30 „optimalizáló" társaságot azonosítottak, vizsgáltak meg és csukattak be  – írja a Travel Mole.

A TripAdvisor már korábban is adott ki figyelmeztetést az értékelések feltételezett manipulációja miatt, akkor viszont inkább az volt a jellemző, hogy a szállásadók maguk írtak vagy írattak magukról jó, a versenytársakról pedig rossz véleményt, és nem vettek igénybe erre szakosodott külső céget.