A Vezúv és a Parmezános körtés joghurt a nyerő

Forrás: turizmus.com

 2016. június 06. 20:33

Idén a szegedi Virág cukrászda adott otthont az Év fagylaltja országos versenynek, valamint a Magyarország tortája verseny középdöntőjének.

A hétfői megmérettetésen, melynek fő célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltok népszerűsítse – több kategóriában indultak versenyzők (lsd. a mellékletet). Az idei kötelező íz a meggy volt.

Az Év fagylaltja vándorserleget, a szabadon választott kategória győztese, Hiczkó Henrietta, a budapesti Nándori Cukrászdából Vezúv kreációjával vihette haza.

A tavaly létrehozott Kézműves Fagylalt Nívódíj – melynek lényege, hogy a versenyző által készített fagylalt, mind a két kategóriában (kötelező íz és szabadon választott) az első öt helyezettben benne legyen – győztese a dunaföldvári Tóth cukrászda mestere, Tóth Norbert lett. Norbert a kötelező íz kategóriában a Tokaji meggyel vitte el a pálmát, míg a szabadon választott kategóriában Málnás vaníliás csokiságával bronzérmet kapott.

Az idei közönségdíj idei nyertese Csuta Zsolt lett Csákvárról, Parmezános körtés joghurttal, míg a „mentes” kategóriában – Cukormentes eperrel – ugyancsak Hiczkó Henrietta remekelt.

 

A Magyarország tortája verseny döntőjébe jutottak:

Zuzorka – Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászat, Salgótarján)

Őrség Zöld Aranya – Szó Gellért (G&D Kézműves Cukrászda, Salgótarján)

Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

S hogy milyenek a torták, azt megtalálják a http://www.sutichef.hu oldalon.