A vidéki osztrák luxusszállodák hangulatát idézi a füredi Vinifera

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. február 09. 11:39

A Hotel Vinifera Wine & Spa ötcsillagos luxusszállodaként idén nyártól gazdagítja Balatonfüred szálláskínálatát. A Continental Group üzemeltetésében megnyíló szálláshely egyediségét a bor-gasztronómia-wellness együttesének színvonala biztosítja majd.

A tervek szerint a nyárra megnyíló Hotel Vinifera exkluzív kínálatával meghatározó szereplője lesz a helyi szálláspiacnak: 111 elegánsan berendezett szobával, étteremmel, komplex wellnessrészleggel, kül- és beltéri medencékkel, szaunavilággal, fitneszteremmel és egy 218 négyzetméteres konferenciateremmel, valamint mélygarázzsal várja majd a vendégeket.

A hotel tereiben érezni az osztrák vidéki luxusszállodák hangulatát idéző atmoszférát

Fotó: Lima Studio

Ahogy azt Flesch Tamástól, a Continental Group ügyvezetőjétől megtudtuk, új szálláshelyükkel elsősorban azokat a pihenni vágyó vendégeket szeretnék megszólítani, akik beleszerettek az osztrák vidéki luxusszállodák hangulatába, vagy szeretnék ezt kipróbálni. „Az Ausztriában jól bevált igényes rekreációt szeretnénk Balatonfüreden megvalósítani” – nyilatkozta lapunknak víziójukról a szakember. A cégcsoportra jellemző vendégközpontú szemléletet ebben a szállodában egy guest relation csapattal fogják tovább erősíteni, így a személyre szabott kiszolgálás még inkább megvalósítható lesz.

A különböző kategóriájú szobák mérete 27-70 négyzetméter között váltakozik

Fotó: Lima Studio

Fókuszban a wellness és a bor

A Vinifera különböző kategóriájú szobáinak mérete 27-70 négyzetméter között váltakozik, a kínálatban a sztenderd szobatípusok mellett családi szobák, külön hálószobával és nappalival rendelkező lakosztályok egyaránt megtalálhatók lesznek. Minden szobához erkély kapcsolódik, a fürdőszobákban pedig az Adrienne Feller márka prémium bekészítéseivel kedveskednek majd a vendégeknek.

A két szinten elhelyezkedő, exkluzív wellnessrészleg – SPA by Adrienne Feller – hangsúlyos eleme lesz a kínálatnak. Különleges, személyre szabott aromaterápiás arc- és testkezelésekkel a test-lélek-szellem hármasának megújulását, holisztikus szemlélettel kívánják támogatni.

A bor mellett az exkluzív wellnessrészleg is nagy hangsúlyt kapott

Fotó: Lima Studio

A földszinten lévő szaunavilágban gőzkabin, finn, aroma- és infraszauna, hó- és jégszoba, sószoba, pezsgőfürdő, Kniepp-taposó és sétazuhany várja az ellazulásra vágyókat. A Float spa és a napozó szintén a kínálat részét képezi, előbbi terápiaként is használható. A felső szinten élmény-, gyermek-, pihenő- és ülőmedence kényeztetését lehet majd élvezni. A vizes kapacitást kültéren három további, szezonálisan használható medence egészíti ki. Mindezek mellett fitneszterem is rendelkezésre áll.

Ahogy a szálloda neve is utal rá (Vitis Vinifera – bortermő szőlő, a szerk.), a bortéma a szálloda szolgáltatásainak teljes vertikumán megjelenik. A lobbyban borkóstoló teret alakítottak ki, melyet több egyedi borhűtő vesz körbe. Elsősorban a régió borainak legjobbjait igyekeznek megmutatni itt, de a kínálatban a közkedvelt hazai borászok termékei is megtalálhatók lesznek. Az a la carte ételkínálatot is a régió boraihoz illeszkedve állítják össze. A szőlő gyógyító hatása a wellnesskezelések során használt, és a fürdőszobákba bekészített kozmetikumoknál is megjelenik.

A bortéma a szálloda szolgáltatásainak teljes vertikumán megjelenik

Fotó: Lima Studio

Említésre érdemes a hotel konferenciakapacitása: a 200 négyzetméteres, két részre szeparálható, projektorral és vászonnal felszerelt konferenciaterem többféle céges és magánrendezvény megtartását teszi lehetővé. A mélygarázsban a szobák számával megegyező számú parkolóhely található.

A félpanziós ellátás keretében büféreggelit kínálnak, a vacsoramenü étlapról választható. A konyhát Josper grillel, illetve pizzakemencével is felszerelték, így a kínálatban grill- és pizzaételek is megtalálhatók lesznek. A helyi termelőkkel való együttműködésre, a szezonális és az egészségtudatos ételkínálat összeállítására egyaránt kiemelt hangsúlyt fektetnek, így az étlapon helyet kapnak a vegán és gluténmentes fogások is.

A magyar tulajdonosok által, önerőből megvalósított szálloda belsőépítészeti munkáit a Lima Studióra bízták, amely a csipkét visszatérő motívumként jeleníti meg az elegáns dizájnban.