A világ első Hupikékparkja nyílik Spanyolországban

Forrás: Travelo

 2015. január 15. 17:41

A Hupikék törpikék animációs filmre alapuló vidámpark épül a spanyol Júzcar városkában. A beruházáshoz 15 milliárd forint értékű támogatást kap a település.

A mese 3D animációs filmváltozatának 2011-es premierje előtt Júzcar lakói úgy döntöttek, hogy a Sony Pictures támogatásával a mindaddig hófehér település minden egyes épületét – még a templomot és a sírköveket is – hupikékre festik, hogy így ünnepeljék a film bemutatóját – írja a Jaunted utazási magazinra hivatkozva a Travelo. A premiert követően a Sony felajánlotta a segítségét a visszafestésben is, de a helyiek megszavazták, hogy a városka inkább maradjon továbbra is kék, hiszen az átváltozás eredményeként Júzcart nyolcvanezer turista kereste fel mindössze hat hónap leforgása alatt, majdnem háromszázszor annyian, mint a korábbi években bármikor.

 

Napjainkban a kisváros még mindig hatalmas érdeklődésre tart számot, ezért Júzcar idén ötvenhatmillió dollárnyi (csaknem  15 milliárd forintnyi) támogatást kap, hogy létrehozhassa a világ első Hupikék törpikék vidámparkját. A tervek szerint a park kétszáz új munkahelyet teremt majd, ami kétszer annyi, mint a település teljes lakossága.

A vidámparkba Malagából lehet majd legegyszerűbben eljutni.