A világ legdrágább szállodai lakosztálya

Forrás: turizmus.com

 2017. november 13. 11:24

Azt hihetnénk, hogy a legdrágább szállodai szoba valamelyik arab országban található, netán Las Vegasban. Pedig jóval közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. Golyóálló ablaküveg, páncélozott ajtók, szeparált lift – és páratlan vízparti panoráma fogadja a vendéget, 510 négyzetméteren.

Az alltomresor.se svéd online turisztikai portál beszámolója szerint ez a naponként  670 000 dollárba kerülő luxusparadicsom a genfi Hotel President Wilsonban bújik meg.

A szálloda egész felső emeletét elfoglaló Royal Penthouse Suite több mint 510 négyzetméteres, ahonnan csodás kilátás nyílik a Genfi-tóra, főképp az 58 négyzetméteres teraszról.  Ide nem elég dollármilliomosnak lenni, azon felül is fel kell mutatni valamit: nem árt, ha valaki nagyon híres, királyi sarj, netán államelnök, és ezért erős védelemre szorul.  Ez a hatalmas lakosztály elsősorban királyok és elnökök számára készült, ha éppen rájuk esteledik, és nem repülnek még aznap vissza a hazájukba.

A királyi lakosztály berendezése keveréke a nemesi eleganciának, az antik műtárgyaknak és a legújabb technológiáknak

Fotó: hotelpresidentwilson.com

Az ablaküveg golyóálló, az ajtók páncélozottak, a lakosztály szeparált liften közelíthető meg, és természetesen a helikopter-leszállópálya sem hiányzik. A széf akkora, hogy egy ember is befér oda. A két fő hálószobán kívül még 10 háló található itt, mindegyik márványpadlós és természetesen luxusbútorokkal rendelkezik. Ugyanennyi a fürdőszobák száma is.

A meglehetősen konzervatív Svájcban – fogalmaz az újság – egy királyi lakosztály magától értetődően és lélegzetelállítóan elegáns: keveréke a nemesi eleganciának, az antik műtárgyaknak és a legújabb technológiáknak.

Az óriás tévék természetesen nem számítanak különlegesnek, de egy Steinway zongorával bíró kisebb fajta hangversenyterem, vagy a teraszon elhelyezett teleszkóp, amivel a csillagos eget lehet tanulmányozni, már igazán egyedi.

A valódi műalkotások elvárhatók egy ilyen enteriőrben, ugyanúgy, mint a luxus wellness- és fitneszrészleg, valamint a személyzet magas szintű ellátása.

A lakosztály bár ritkán lakott, nem ráfizetéses.


Kapcsolódó cikkek

Reggeli a Tiffany’s-nál

2017. november 12.