A világ legjobb portása a budapesti Kempinskiben

Forrás: turizmus.com

 2017. december 29. 09:52

A Traveller.com munkatársai idén is több tízezer kilométert utaztak, hogy megtalálják a világ legjobb szállodáit. A lista szubjektív, de nekünk tetszik.

Takács Tamás

Fotó: Kempinski.com

A legjobb hotelportást Budapesten találták meg, a Kempinski Hotel Corvinusban. Az aranykulcsos Takács Tamás - beosztását tekintve head concierge - kabáthajtókáján a jelvény mutatja, hogy tagja a portások elitklubjának, a Les Clefs D’Ornak, vagyis a szállodaportások aranykulcsos egyesületének.

Számukra a vendégnek nincs olyan kérése, amelyet ne tudnának teljesíteni. Takács Tamás jó sok időt töltött azzal, hogy megoldja a Traveller utazójának problémáját: egy törött fogra kellett megoldást találni. A baleset egy 15 napos hajóutat tett volna tönkre, ám Takács Tamás 15 percen belül válaszolt a segítségkérő e-mailre. A hajó délután 5-kor kötött ki Budapesten, és fél 9-re már rögzítette is a fogat egy elragadó budapesti fogorvos.

A Traveller listáján a legjobb öko-hotel a jordán fővárosban, Ammanban található, a Feynan Ecolodge, a legjobb városi szálláshely (city hotel) pedig New Yorkban, ez a The Whitby Hotel.

A legszokatlanabb szállodába Milánóban lehet ütközni: a Chateau Monfort egy 1903-ban épült rózsaszín villában kapott helyett, amelyet art nouveau elemek díszítenek, de az épület belülről kortárs és menő, baglyokkal, nyulakkal és pillangókkal színesítve, a szobák dizájnjának témáját pedig operák és mesék adják.

A Chateau Monfort lobbija

Fotó: turizmus.com

A családi szálláshelyek kategóriájában a Fidzsi-szigeteki Jean Michel Cousteau Resort új tengeralatti gyermek- és tinédzserprogramjával győzte meg a bírálókat. A felújított, ötcsillagos öko hotel 24 órás gyermekfelügyeletet vállal, a gondozók esőerdei túrákra, horgászásra, raftingra viszik a gyerekeket, miközben két tengerbiológus segít felderíteni a tengeralatti világot a kis felfedezőknek. A Fidzsi-szigetek része egyébként az a különleges szálláshely is, a Delfin-sziget, ahol a vendég egy egész szigetet birtokolhat hét társával együtt.

Cousteau mélytengeri búvártanoncai itt gyakorolhatnak

Fotó: turizmus.com

A legszebb kilátással a chilei Explora Patagonia hotel büszkélkedhet, a leginkább arisztokratikus szálláshelyet pedig Firenzében találták meg a Traveller utazói. A Villa La Massa egy XVI. századi villa egykor a Medicieké volt. A megfizethető árfekvésben a legjobb luxushotel pedig Vietnamban található, a Reveire Saigon márványpadlóval, kandeláberekkel, mozaikokkal, hatalmas üvegfelületekkel kápráztatja el a vendégeket.