A világ legjobbjai között versenyeznek a magyar szaunamesterek

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 18. 12:30

A Szaunamester Világbajnokság döntője szeptember 18-24 között zajlik Hollandiában, a Thermen Soesterberg mesterszaunájában. A vadonatúj 200 fős szaunában több mint 18 ország közel 90 szaunamestere mutatja be programját – Magyarországot három egyéni és három csapat képviseli.

A 2017-es AufgussWM Szaunamester Világbajnokság márciusban kezdődött a nemzeti fordulókkal, az egyes nemzeti fordulók győztesei szereztek indulási jogot a döntőre. A magyar nemzeti forduló májusban volt Szentendrén a V8Wellness Mesterszaunájában. Az öttagú nemzetközi zsűri előtt zajló verseny első két helyezettje szerzett indulási jogot a világbajnokság döntőjére – így Szép Boglárka, és Végh Tímea egyéni versenyzők, valamint a Szép Boglárka - Végh Tímea és a Kocsis Ibolya – Tompek Attila páros szerzett indulási jogot a döntőre. A harmadik helyezettek, azaz Végh Sándor, és a Németh Miklós Donát – Molnár Hajnalka páros kaptak még egy esélyt a döntőbe jutásra – a nemzeti fordulókat követően az un. Relegation Roundon minden ország éppen csak lemaradt mesterei versenyezhettek az döntő utolsó helyeiért. A Relegation Roundon a magyar versenyzők nagyon jól szerepeltek, mindkét programmal megszerezték az indulási jogot a döntőre - így idén a világbajnokság döntőjében három egyéni és három páros program is képviseli hazánkat.

Az 1.6 millió eurós költségvetéssel készült vadonatúj 200 fős szaunában több mint 18 ország közel 90 szaunamestere mutatja be programját

Forrás: Aufguss

Az AufgussWM Szaunamester Világbajnokság döntője nem csak egy verseny – a hatalmas európai szaunacsalád legnagyobb találkozója, amely a versenyzőkkel, a szaunarajongókkal, a szakértőkkel és az egyes országok képviselőivel együtt a szaunamester szakma fejlődésének az egyik legnagyobb motorja.