A világ legmagasabb moduláris szállodáját építik fel New Yorkban

Forrás: eTurbo News

 2019. április 20. 12:07

A világ legmagasabb moduláris szállodáját húzza fel 2020 végére New Yorkban a Marriott International.

A 110 méter magas, előre gyártott elemekből álló, előre bútorozott hotelt egyfajta szimbólumnak szánja a szállodavállalat, amely meg van győződve arról, hogy az építkezés folyamata megérett az innovációra, és az észak-amerikai fejlesztőket bátorítani kell az előre gyártott elemek alkalmazására.

A 168 szobás, 26 emeletes AC Hotel New York NoMad a tervek szerint a Sixth Avenue 842. szám alatt épül fel. A vendégszobák készen érkeznek majd a helyszínre, a tetőt és a tetőbárt szintén modulárisan építik fel, míg az egyedibb kialakítást igénylő nyilvános terek, mint az étterem és a lobbi várhatóan hagyományos módszerekkel „készülnek” majd.

A modulokat 90 nap alatt szerelik majd össze

Fotó: Marriott International

Az előre gyártásnak számos előnye van a Marriott szerint: az építési idő, a helyszínen keletkező hulladék mennyisége és a zajártalom jelentősen lecsökken, a termék pedig a gyári szintű precizitásnak köszönhetően magasabb minőségű lesz. Az időmegtakarítás abból adódik, hogy a nyilvános terek helyszínen történő, valamint a szobák gyári kialakítása egy időben zajlik.

A Marriott figyelme 2014-ben fordult a moduláris építkezés felé, miután az Egyesült Államokban zajló építkezési boom hatására meghosszabbodott az építkezések időtartama és nőtt a munkaerőhiány. A vállalat 2011 óta azt tapasztalja, hogy egy szálloda felépítése és megnyitása Észak-Amerikában átlagosan másfélszer annyi időbe telik, mint azelőtt.

Észak-Amerikában eddig 31 szállodát nyitottak meg előre gyártott vendégszobákkal és/vagy fürdőszobákkal Marriott márkanév alatt.

Kapcsolódó cikkek