A világ legnagyobb hajója kisvárosnyi utassal

Forrás: turizmus.com

 2017. június 27. 15:43

Mind népszerűbbek a hatalmas utasszállító hajók, amelyek úszó szállodák és bevásárlóközpontok is egyben. Már sokan várják, hogy elkészüljön a világ legnagyobb és igencsak lakályos óceánjárója.

Az  MSC World Class 2750 kabinjában egyszerre 6850 vendég lakhat, a személyzettel együtt, ez 70-nel több, mint amennyit az eddigi legnagyobb tengerjáró, a Royal Caribbean Harmony of the Seas tud befogadni. Csupán az érzékeltetés kedvéért: a híres Titanic annak idején 2344 utasnak tudott fekvőhelyet biztosítani.

Az új hajó 330 méter hosszú és 47 méter széles lesz. A sziluettje igen érdekes, Y alakú. Hatalmas kilátóval rendelkezik majd, és természetesen számos étteremmel, társalgóval, fitneszteremmel, uszodával és a legmodernebb szolgáltatásokkal. Újdonság, hogy környezetbarát motorok ringatják majd az utasokat az óceán vizén.

Az  MSC World Class várhatóan 2022 második felében készül el

 

A hajó megépítése jelentős időt vesz igénybe, várhatóan 2022 második felében lesz kész, az Expressen svéd lap információja szerint. Az MSC máris egy másik hajó építését tervezi, amely valószínűleg 2025-ben száll vízre.