A világ legnagyobb kiállítási tere nyílik a hétvégén Sanghajban

Forrás: MTI

 2014. október 16. 13:52

Másfél millió négyzetméteres összterületen a világ legnagyobb kiállítási és konferenciaközpontja nyílik meg a hétvégén Sanghajban.

A lóhere formájú Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központ (NECC) félmillió négyzetméter kiállítási területet, ebből százezer négyzetmétert kültéren foglal magába. A hétvégén a Nemzetközi Járműipari Termékkiállítással megnyitó NECC-ben tizenhat, különböző nagyságú kiállítóterem található, emellett az épület kereskedelmi központként is funkcionál, hivatali helyiségeknek és egy ötcsillagos szállodának is helyet ad. Az épületben 60 tárgyalásra vagy előadásra alkalmas terem van, a legkisebb pár száz, a legnagyobb akár háromezer fő befogadására is alkalmas. Méreteivel a NECC nemcsak a világ legnagyobb kiállítási komplexuma, de a világ legnagyobb egybefüggő épülete is - a tervezők közlése szerint.

Az épületegyüttesben luxus márkaboltok, vendéglátó- és szórakoztató-egységek is helyt kapnak a látogatók és hivatali dolgozók kiszolgálására, és külön szekciót szánnak a kínai márkák és a kínai konyha remekeinek felvonultatására.

A beruházás a központi és a helyi kormányzat együttműködésével valósult meg, mely a metropolisz nemzetközivé válását is segíti. Idén három nagyszabású nemzetközi kiállítás szerepel az eseménynaptárában, jövőre már tíz hasonló eseményt jegyeztek be, a hivatali épületekbe és üzletekbe fokozatosan költöznek be a bérlő cégek.