A világ tíz legszebb kilátású tetőterasza

Forrás: turizmus.com

 2015. november 16. 13:32

A tetőteraszok nemcsak nyáron vonzzák a turistákat, hanem szinte egész évben. A svéd Vagabond nevű turisztikai magazin összeállította a világ tíz, szerintük legszebb panorámájú bárját és éttermét.

Az első helyen a sanghaji RitzCarlton szerepel, amelynek tetőteraszáról szinte egész Sanghaj látható, a régi palotákkal és az új mesés üvegtornyokkal, köztük a 468 méter magas Pearl Towerrel együtt. Az ezüstérmes bangkoki Sirocco Sky Barja olyan, mintha az apró asztalkák és üvegkorlátok között szinte lebegne az ember a metropolis fölött. Los Angeles nem szűkölködik gyönyörű panorámájú szállodákban, de a High Rooftop Lounge, a Hotel Erwins részeként, ezek közül is kitűnik. A harmadik helyezett teraszon a világ legkülönfélébb étkeit szolgálják fel, a német currywursttól a vietnami falatkákig.

A New York-i Ink48 hotel Press Lounge nevű tetőterasza megismertet a nagy alma régi kikötőnegyedével, és olyan részei tárulnak fel a hatalmas városnak, amelyeket a felhőkarcolók tövében sétálva aligha láthatunk. Ugyancsak New York-i, de egészen más hangulatú a Refinery Rooftop, amely az Empire State Building éjjel-nappal mozgásban lévő környékét, a jazzklubok világát jeleníti meg. A Mumbaiban lévő Four Seasons luxushotel megacsillogását a törzsvendég bollywoodi sztárok még csak fényesebbé teszik.

K

Kilátás a mumbai Four Seasons tetőteraszáról

 

A Boszporuszra nyújt páratlan kilátást az isztambuli Mikla bár, amelynek neve a nagyváros hajdani viking nevéből, a Miklagardból ered. A londoni Radio Rooftop Bárban mindenki megfordul, aki számít, vagy számítani akar, nemcsak a brit főváros látképében gyönyörködő turisták.

A 9. helyen ismét egy isztambuli tetőteraszos étterem, a Kat5 áll, míg a 10. helyen a chicagói Roof On The Wit végzett.