A Wizz Air is engedélyezi az elektronikus eszközöket a fedélzeten

 2014. január 28. 13:39

A Wizz Air bejelentette, hogy utasai mostantól használhatják hordozható elektromos készülékeiket, például mobiltelefonjaikat, elektronikus könyvolvasóikat és táblagépeiket a Wizz Air járatokon.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség új iránymutatást tett közzé a hordozható elektromos készülékek fedélzete történő használatáról, amelyeket a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is átvett. Ezekkel az iránymutatásokkal összhangban a Wizz Air mostantól repülési üzemmódban engedélyezi ezeknek az eszközöknek a használatát a repülési idő bármely szakaszában.

Az utasokat a légitársaság arra kéri, hogy ne használják fülhallgatóikat a biztonsági tájékoztatás alatt, illetve hogy kapcsolják ki az elektronikus berendezéseket, amennyiben a légiutas-kísérők nem tudnak meggyőződni róla, hogy az repülési üzemmódban van és megfelel a repülés közbeni használhatóság feltételeinek.

„A hordozható elektronikus készülékek, mint az E-book olvasók, a táblagépek és az okostelefonok ma már mindennapjaink megszokott részét képezik. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség új iránymutatást adott ki ezen készülékek használatára, amit a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is elfogadott" – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője.