A YouTube és a turisztika

Forrás: turizmus.com

 2015. február 04. 15:08

Hogyan használjuk a Youtube-ot a turisztikában? címmel tartotta meg harmadik workshopját a Mindennapi Turizmus rendezvénysorozatának keretében a Kontakt Műhely február 4-én, a Google Grundon.

Az eseményen a szervezők, Tóthné Márton Gabriella és Somló András köszöntője után a téma szakértői tartottak példákkal gazdagon illusztrált és gyakorlatias előadásokat.

„Magyarországon egyelőre kevesen tudják, hogy használják a YouTube-ot, és hogyan kereshetnek pénzt vele" – kezdte előadását Bíró Pál (head of YouTube), kiemelve, hogy a világ első számú videoplatformja és második legnagyobb keresője számos lehetőséget rejt a turisztikai szektor számára, okosan használva óriási erőt képvisel. A felmérések a legnagyobb televíziós csatornák közé sorolják, rajta keresztül a kicsi, ám gyors és kreatív piaci szereplők elképesztő üzleti előnyhöz juthatnak. A szakember előadásából a résztvevők azt is megtudhatták, kik alkotják a C generációt, miért jó fogyasztók és hogyan lehet elérni őket.

Bodrogi Bozán András (regionális Google-trainer, YouTube-szakértő) a releváns és vonzó audiovizuális tartalmakról, a tartalomképzési és megosztási terv készítéséről szóló előadását szintén számos példával illusztrálta, beszélt a kreatív tartalom stratégiaépítésének alapköveiről is. „Ha nincs stratégia, könnyen eltűnhetünk a zajban" – intett óva, majd tippeket adott a közönség figyelmének felkeltésére. Elmagyarázta a „Hygienia", a „Hub" és a „Hero" tartalom közötti különbségeket, ecsetelte a sikeres tartalomkészítés 10 vezérlő elvét.

A nap második részében a mintegy 20 fős hallgatóságot két csoportra bontva vezették be a gyakorlati megvalósítás rejtelmeibe.

A Kontakt Műhely következő, márciusi rendezvényén a vendégkapcsolatok hatékony menedzseléséről hallhatnak a résztvevők.