A Zsidai Csoport bécsi éttermi partnerrel terjeszkedik tovább Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2020. január 28. 13:25

A patinás, több bécsi étteremmel rendelkező Huth család február 1-jén veszi át a Jamie Oliver Wien üzemeltetését a Zsidai Csoporttól.

A Jamie Oliver étteremmárkák régiós master franchisereként a Zsidai Csoport külföldi terjeszkedését helyi éttermi partnerekkel együttműködve valósítja meg a közép-európai régióban, elsősorban Ausztriában és Svájcban.

A Jamie Oliver Group és a Zsidai Csoport együttműködése 2016-ban kezdődött, a budapesti éttermek nyitásával (Jamie Oliver's Italian és Jamie Oliver's Pizzeria). Az együttműködés kezdete óta az volt a cél, hogy a budapesti éttermeket közvetlenül üzemelteti a csoport, a külföldi éttermeiket viszont helyi éttermi partnerek bevonásával. Mivel 2017-ben sem Ausztriában, sem Svájcban nem talált a csoport megfelelő partnert, így a bécsi éttermet (Jamie Oliver Wien) saját üzemeltetésben nyitotta meg és vezette mostanáig – tájékoztatott a Zsidai Csoport.

Fent: a névadó Jamie Oliver a bécsi étterem csapatával, lent: az étterem belülről

Fotó: Zsidai Csoport

A közlemény szerint a cégvezető Zsidai Roy 2018-ban és 2019-ben aktívan kereste a külföldi partnereket, hogy velük együtt terjeszkedjenek a két említett országban. A patinás, több bécsi étteremmel rendelkező Huth családdal 2019 év végére sikerült megállapodni a Jamie Oliver Wien átvételéről, és együtt további étteremnyitásokat terveznek Bécsben.

A Jamie Oliver Wient  2020. február 1-jétől üzemelteti a Huth Gastronomie.

Zsidai Roy az ügyelt kapcsán elmondta, Ausztria többi városára is keresnek partnereket, valamint svájci nyitást is terveznek.

A Zsidai Csoport az elmúlt években számos éttermet nyitott idehaza és külföldön, a 2019-es év a növekedés konszolidációjáról és a külföldi partnerkeresésről szólt. Az expanzió mozgatórugója a külföldi éttermi és szállodai partnereken keresztüli további étteremnyitások – írták.