A Zsidai-csoport nyerte az Operaház gasztronómiai pályázatát

Forrás: turizmus.com

 2015. június 18. 22:14

A Magyar Állami Operaház idén pályázatot írt ki gasztronómiai programjának és kínálatának alapvető megújítására. A pályázatot a Zsidai-csoport nyerte egy nagyon előremutató gasztronómiai koncepcióval.

Az Operaház az idén 33 éves családi céget újonnan kialakítandó kávéházának és gasztronómiai kínálatának kialakításával és üzemeltetésével bízta meg.

A Zsidai-csoport közleménye szerint céljuk, hogy az Operaház gasztronómiai kínálatát a világ élvonalába emeljék. Ehhez 15 országra kiterjedő nemzetközi kutatást végeztek, melynek eredményeképpen egy ikonikus kávéházat és az Operaházra, valamint az Erkel Színházra kiterjedő, világszinten is előremutató és példaértékű gasztronómiai kínálatot szeretnének megvalósítani. A közös munka még júniusban elkezdődik.

Zsidai Ilona és Zsidai Péter amerikai szállodaipari tanulmányaik után hazatérve, 1982-ben nyitották meg a budavári Pierrot-t, mely Budapest háború utáni első privát kávéháza lett. A csoporthoz fiuk, Zsidai Zoltán Roy 2006-ban csatlakozott, belépésével intenzív növekedésbe kezdtek 2008-ban. Éttermeiket (Pierrot, 21 A Magyar Vendéglő, Pest-Buda Vendéglő, Pest-Buda Terasz, Baltazár, a Kempinskivel közösen működtetett ÉS Bisztró és ÉS Deli, Spíler, Spíler Shanghai, Spíler Biergarten) folyamatosan díjazza és ajánlja a Michelin Guide és a Gault&Millau étteremkalauz, a Baltazárt idén az ország tíz legjobb étterme közé választotta a Dining Guide. A csoporthoz tartozó butikhotel, a Baltazár pedig 2014-ben a legjobb budapesti kis szálloda díját kapta a Tripadvisoron.