Abu Dhabi versenyre válogattak - KÉPGALÉRIÁVAL

Forrás: turizmus.com

 2017. március 14. 09:33

Március 10-11-én lezajlott nemzetközi ifjú szakemberek számára kiírt Worldskills Abu Dhabi 2017 Magyar Nemzeti Válogatóversenyének pincér-, szakács- és cukrász fordulója.

A pincér versenynek a Gundel Étterem, míg a szakács és cukrász versenynek a METRO Gasztroakadémia adott otthont. A szervező a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A versenyre jelentkezőkből 4-4 fő jutott tovább a következő megmérettetésre: Borbély Levente Mátyás, Svajda Viktória Bernadett, Szabados Mónika és Vacaru Róbert (pincér), Égető Hunor Zoltán, Tóth Keve Ernő, Szakter Károly és Pásztor Norbert (szakács) és Buni Zsanett, Zsarkó Anikó Edit, Varga Dóra Erzsébet és Földesi Csenge (cukrász).

A szakács verseny 4 órán át, a pincér verseny 6 órán, a cukrász 10 órán keresztül folyt, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem az angol nyelvismeretükről is. A kommunikáció - feladatismertetés, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása -, angol nyelven folyt. A Worldskills pincérversenyének szakértője Kozma Kálmán, a szakácsoké dr. Sándor Dénes, a cukrászoké pedig Lusztigh Mária.

KÉPGALÉRIA ITT

A szakácsok vegán meleg előételt, halas főételt és tányérdesszertet készítettek, a pincérek terítettek, koktélt kevertek, hideg előételt, gyümölcstányért és kávét készítettek, de a feladatok között szerepelt vörösbor dekantálás is. A cukrászok 4 témakörben alkottak: 4 különböző marcipán figurát, 2 különböző bonbont, 2 tányérdesszertet, valamint egy karamell artisztikát kreáltak. A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelő rendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak.

A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2017. októberében, a Abu Dhabiban megrendezésre kerülő Worldskills a „szakmák olimpiájának" is nevezett világversenyre.


A verseny szervezői: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, valamint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szeretettel várják az érdeklődőket 2017. április 24-26. között a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács, pincér és cukrász verseny döntőjén.

Kapcsolódó cikkek