Access4you és Dining City: Mindenki számít!

Forrás: turizmus.com

 2020. július 05. 23:20

Közösséget vállalva a Covid miatt nehéz helyzetbe került vendéglátókkal, az Access4you a DiningCity.hu étteremajánló segítséget nyújt a szektor szereplőinek egy új célcsoport, a speciális igényű emberek megszólításában.

„A koronavírus-járvány bennünket is arra ösztönöz, hogy felelősséggel kivegyük a részünket a talpra állásban” – mondta ajánlatukról Berecz Balázs, az Access4you alapítója. A vállalkozás szakemberekkel közösen kidolgozott 550 elemes szempontrendszere alapján méri fel egy helyszín akadálymentességét és ad erről információt a speciális igényű embereknek. A sikeres akadálymentességi felmérés után most 1 éves díjmentes „access4you” védjegyhasználatot biztosítanak az éttermeknek.

A hiteles információ és az érintettek széles körű elérése motiválta az accesss4you.io weboldal és júliusra elkészülő applikáció megalkotását, valamint együttműködésüket a több száz hazai, közép- és felsőkategóriás éttermét listázó DiningCity.hu étteremajánlóval. Ennek révén a valóban akadálymentes éttermi szereplők nagyobb hangsúlyt és könnyebb elérést, a speciális igényű vendégek pedig megbízható tájékozódási lehetőséget kapnak. Az együttműködés keretében a DiningCity.hu weboldal külön aloldalon listázza az akadálymentes éttermeket, kommunikációjukban azt is hangsúlyozva, hogy a védjegyet használó cégek a társadalmi integráció és az esélyegyenlőség értékeit is támogatják.

Fotó: Unsplash

„Mindkét sörházunkban adott volt az infrastruktúra a speciális igényű vendégek kiszolgálásához. A védjegy remek alkalmat ad arra, hogy mindezt pozitív üzenetként kommunikáljuk” – vélekedik a lehetőségről Rizmajer József, a Rizmajer Kézműves Sörfőzde tulajdonosa.

Fontosnak tartják a félelmek eloszlatását is: ugyan speciális célcsoportról van szó, kiszolgálásuk mégsem igényel nagy beruházást. Az akadálymentesség ráadásul biztosan megtérül, hiszen a statisztikák szerint a lakosság közel 15 százaléka speciális igénnyel él, ami óriási vásárlóerőt jelent.

A felmérésre és díjmentes védjegyhasználatra ezen az oldalon 2020. augusztus 15-ig lehet jelentkezni.

(X)