Alpesi vitalitást és trópusi életérzést kínáló szállodamárkát hoz Pesterzsébetre az Accor

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 10:31

Az Accor vendéglátóipari csoport a Swissôtel Budapest Lagoon megnyitásáról szóló megállapodás révén bővíti magyarországi jelenlétét. A prémium márka első szállodája 2028-ban nyílik hazánkban.

Az Accornak ambiciózus tervei vannak Magyarországon. A Pullman márka idei bevezetését követően a csoport ma jelentette be, hogy aláírta a megállapodást a Forty Managementtel az első budapesti Swissôtel megnyitásáról. Az új szálláshely az Accor folyamatosan növekvő – jelenleg 27 szállodát és további három előkészítés alatt álló projektet magában foglaló – magyarországi portfólióját gyarapítja – írja közleményében a vállalat.

A Lagoon Cityhez egy homokos lagúna is tartozik majd

Fotó: Accor

Az 1980-ban alapított prémium márka a svájci vendéglátás legjobb hagyományaiban gyökerezik. Az intuitív tervezésről, a hitelességről, a kézművességről és a fenntarthatóság céltudatos megközelítéséről ismert Swissôtel alpesi vitalitást és inspirációt kínál vendégeinek, hogy felfedezzék a világot és a jó élet igazi örömeit.A vadonatúj Swissôtel a Central District Lagoon City, egy tízezer négyzetméteres, kristálytiszta vízzel és 3500 négyzetméteres homokos stranddal rendelkező mesterséges lagúna köré épülő, vibráló közösség vendéglátó központja lesz. A Central District Lagoon City egy korábbi ipari terület zöld, városias átalakítása. A környezetbarát technológiáknak, például a napelemeknek és a hőszivattyúknak köszönhetően energiaszükségletét tekintve 100%-ban önfenntartó lesz. A fejlesztés a Duna egyik mellékágának keleti partján, Pesterzsébeten kap helyet.

A trópusi üdülőhelyekre jellemző idilli életmódot ígérnek a pesti Duna-parton

Fotó: Accor

„A Swissôtel Budapest Lagoon az egyik kiemelt prémium projektünk Közép- és Kelet-Európában. A Swissôtel márkánk által nyújtott iparági vezető színvonal és egyedülálló élmény a Central District Lagoon City technológiai innovációjával ötvözve az egész régió számára izgalmas bepillantást nyújt a vendéglátás jövőjébe” – mondta Frank Reul, az Accor prémium, midscale és economy szállodamárkáinak fejlesztéséért felelős alelnöke (Kelet-Európa, Balkán, Olaszország és Görögország).A Swissôtel Budapest Lagoonból elérhető a fenntarthatóan szabályozott vízhőmérsékletű magánstrand, amely télen korcsolyapályává alakul. A szálloda 200 szobával és apartmannal, két étteremmel, lobby bárral, spa-, wellness- és fitneszlétesítményekkel, konferenciateremmel, valamint 200 férőhelyes parkolóval rendelkezik majd.

„Az együttműködés nem csupán a legmagasabb nemzetközi színvonalra emeli projektünket, hanem jelentős lépést jelent stratégiánkban is, amely a Lagoon City nevű vegyes felhasználású városrehabilitációs projektünk külföldi kiterjesztésére irányul, biztosítva, hogy fejlesztéseink továbbra is mércét jelentsenek az iparágban” – nyilatkozta Lucian Azoitei, a Forty Management alapítója és vezérigazgatója.

A Lagoon City vegyes felhasználású városrehabilitációs projekt lesz Pesterzsébeten

Fotó: Accor

A Central District Lagoon Cityt az innovatív vegyes felhasználású projektek és városrehabilitáció területén aktív svájci ingatlanfejlesztő cég, a Forty Management fejleszti. A Crystal Lagoon® amerikai biokémiai és vízügyi szolgáltató által kidolgozott és világszerte szabadalmaztatott innovatív technológia ésszerű költségek mellett teszi lehetővé nagyméretű, fenntartható lagúnák építését és működtetését, amelyek a trópusi üdülőhelyekre jellemző idilli életmódot kínálnak a világ bármely pontján. Jelenleg több mint ezer ilyen lagúnát alakítanak ki világszerte. A Forty Management egyike azon kevés cégeknek a világon, amelyek jogosultak a Crystal Lagoon® technológiát a Private Lagoon koncepció (Lagoon City) keretében hasznosítani.