AccorHotels a politika után

Forrás: MTI

 2017. február 22. 13:17

Nicolas Sarkozy volt francia államfő az AccorHotels francia szállodaipari vállalat igazgatótanácsának tagja lett, ahol a nemzetközi fejlesztést kíséri figyelemmel.

A volt köztársasági elnök (2007-2012), aki a francia jobboldal novemberi előválasztásán elszenvedett vereségét követően visszavonult a politikai élettől, a közlemény szerint egyhangú támogatással lett az igazgatótanács független tagja, ahol a nemzetközi stratégiai bizottság elnöki tisztét fogja betölteni.

A jogi végzettségű 62 éves Nicolas Sarkozy először vállalt munkát nemzetközi cégnél.

Nicolas Sarkozy

Fotó: Wikimedia Commons

Sébastien Bazin elnök-vezérigazgató megítélése szerint Nicolas Sarkozy „nemzetközi tapasztalata és kiváló ismerete a világ geopolitikai tétjeiről fantasztikus előnyt jelent a cégcsoportnak”.

Az AccorHotels-hez mintegy húsz márkanévvel (Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis, HotelF1, Raffles, Fairmont, Swissôtel) több mint négyezer hotel tartozik 95 országban. A csoport nettó nyeresége 2015-ben  244 millió euró volt, ami 9,4 százalékos növekedést jelentett az előző évéhez képest, az éves forgalma pedig 5,58 milliárd euróra rúgott, ami 2,3 százalékos emelkedés 2014-hez képest.