AccorHotels: maratonfutás és jótékonykodás

Forrás: turizmus.com

 2018. október 08. 13:04

Az AccorHotels NovotelRun csapata a SUHANJ! Alapítvánnyal közösen indult a SPAR Maratonon. A közös futás mellett milliós támogatást is átadtak az alapítványnak.

Az AccorHotels Magyarország ismét részt vett a SPAR Maraton eseményen, ezúttal a SUHANJ! Alapítvánnyal közösen. A vállalat, a NovotelRun csapat keretében több mint 100 munkatársával közösen képviseltette magát a futóversenyen.

Az október 7-i esemény előtti napon az AccorHotels egy saját rendezvény, a Pasta Party keretében adta át a Suhanj! Alapítványnak a közösségi futás során összegyűjtött 1,2 millió forintos támogatást.

Pasta party keretében adták át a támogatást a Suhanj Alapítvány képviselőinek

Fotó: AccorHotels

„Idén ez a második alkalom, hogy támogatjuk ezt a maratont és nagyon büszkék vagyunk, hogy nem csupán az egészséges életmódot tudjuk népszerűsíteni, hanem vissza tudunk adni a helyi közösségeknek a szállodaipari tevékenységünk által Magyarországon” – nyilatkozta Sabina Bartyzel, az Orbis & AccorHotels Magyarország area general managere.

Az AccorHotels Magyarország és a SUHANJ! Alapítvány idén először működtek együtt, azonban a vállalat munkatársai rendszeresen megmérettetik magukat különböző futóversenyeken és maratonokon. A versenyeken való részvételt olyan jótékonysági akciókkal kötik egybe, melyeket a vállalat kiemelten fontosnak tart. Idén sem volt ez másképp, hiszen a SUHANJ! Alapítvány ügye közel áll az AccorHotels Magyarország által képviselt értékekhez: a sokszínűség elfogadása és a sérült- és fogyatékkal élő társaink támogatása.

Az AccorHotels Magyarország hosszú ideje elkötelezett a fogyatékkal élő munkatársak támogatásában, többek között három egymás utáni alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely Díjat. Az AccorHotels a NovotelRun csapatával 105 futóval vett részt a SPAR Maratonon.

„A színtiszta jótékonysági cél mellett ez a futás hatalmas lecke volt a csapatunknak arról, hogy hogyan legyünk még nyitottabbak és nagyszerű élmény volt a bizalomról. A felkészülési időszak részeként korábban csatlakoztunk a SUHANJ! Alapítványhoz egy közösségi futás alkalmára a Margit-szigeten, aminek része volt a segítő futás is és a sport örömének a megosztása is” – nyilatkozta Ivancsis Nándor, a Novotel Szeged szállodaigazgatója.

A SPAR Maratonra a vállalat a SUHANJ! munkatársaival közösen készült fel. Az idén július óta tartó felkészülési fázisban az AccorHotels magyarországi munkatársai közösségi futás keretében gyűjtöttek adományokat is az alapítványnak. Minden a felkészülési szakaszban lefutott kilométer után a vállalat 100 forintot adományozott – így gyűlt össze 1,2 millió forint.

"Örömünkre szolgálnak azok az együttműködések, amelyek inkluzívak, ahol a közös célok lehetőséget teremtenek egymás megismerésére, valamint azonos értékek mentén valósulnak meg. Köszönettel tartozunk az AccorHotels láncnak, az adománygyűjtésben résztvevő munkatársainak, valamint mindazon partner cégeinek, amelyek egy olyan fontos és mindannyiunkat érintő társadalmi ügy mellé álltak, mint sérült és fogyatékkal élő társaink integrációja. Valljuk, hogy a sportban egyenlőek vagyunk, és mindenkit a befektetett munkája, erőfeszítése alapján ítélünk meg” - nyilatkozta Salamon Alexandra, a SUHANJ! Alapítvány ügyvezetője.

Az október 7-i verseny előtt az AccorHotels és a NovotelRun csapata saját, Pasta Party eseménye keretében adta át az adományt a SUHANJ! Alapítvány képviselőinek.

A Mercure Budapest Korona szállodában tartott eseményen részt vettek az AccorHotels és a SUHANJ! Alapítvány munkatársai, illetve Lukoviczki Réka, a Lábatlan blog szerzője is. A SUHANJ! Alapítványnak gyűjtött támogatáshoz az AccorHotels központi beszerzési partnerei is hozzájárultak: Bau-Comp Kft., Bonitas Kft., Hotel AVS Kft, In-Kal Zrt., Innoreal Kft., Macro Air Légtechnika Kft., Schindler Kft és a Z-media Kft.

(X)