Adatvezérelt döntések átalakulása a Covid időszakában

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 14:30

Sívó Rolanddal, az Aquaworld Resort Budapest létesítményigazgatójával és Ágoston Balázs értékesítési vezetővel beszélgettünk arról, hogyan változott meg az adatelemzés folyamata az elmúlt másfél évben.

2020. március előtt elmondható volt, hogy az üzleti tervezés során az alapot a bázis adatokat képezték, majd az aktuális eredményeket pedig a terv és bázis adatokhoz viszonyították. A ti esetetekben hogyan változott ez meg a Covid–19 után?

Sívó Roland: 2020-hoz hasonlóan, most is krízis után indult a nyár. Az aktuális nyárra vonatkozó adatokat így most érdemes volt a bázis számokhoz viszonyítani, hiszen tavaly már tapasztaltuk, hogy egy hasonló sokk után honnan hová tudunk eljutni. Az augusztusi forgalmunk nagyságrendileg a duplája volt a bázishoz képest, ez már talán kezd hasonlítani a normál működésünkhöz, de mégis fenntartásokkal kezeljük az ősztől kezdődő számainkat.

Ágoston Balázs: Az utóbbi hónapokban hosszabb periódusok vizsgálata helyett inkább rövidebb időszakokra fókuszálunk, mert úgy látjuk, hogy jelentősen lerövidült a lead time. Fontos, hogy a nap 24 órájában naprakészek legyünk, és a pickupokra minél gyorsabban tudjunk reagálni, így tudjuk maximalizálni a bevételeinket.

Szoftvert használtok az adatok elemzésére, vagy saját riportokat?

SR: A Peaqplus szoftvert használjuk mint döntéstámogató eszköz. Ez az üzlet és a dinamikájának megértésén túl nagyon sokat segít nekem abban, hogy az üzemeltetés során felmerülő munkaigényt is megfelelően tudjam tervezni.

Balázs, ezek szerint te is a Peaqplust használod munkád során?

ÁB: Igen, ezzel indul a napom. Beállítottam néhány személyre szabható riportot, ami mindennap e-mailben érkezik meg. A riport a számomra legfontosabb információkat tartalmazza, például hogyan áll T+2 hónap foglaltsága, bevételei, illetve milyen pickup volt az előző napon. Ezt követően az alkalmazásban tudok mélyebb elemzéseket végezni.

Az átmeneti üzemszünetben is követtétek az adatok változását?

ÁB: Igen, mivel a Peaqplus felhőből elérhető és nem kell belső hálózatra csatlakozni, így ebben az időszakban is rendszeresen figyeltem az adatokat.

Mi motivált titeket abban, hogy egy üzleti intelligencia alkalmazást használjatok?

SR: Amikor a Peaqplust megismertem, úgy láttam, hogy az a hotel management során felmerülő  valós igények és problémák ismeretében került kialakításra. Az alkalmazás segít abban, hogy maximalizálhassuk a megszerezhető árbevételt, mivel gyorsabban tudunk reagálni a változásokra, így elkerülhetjük, hogy árbevételtől essünk el.

ÁB: Korábban napi rendszerességgel órákat töltöttünk azzal, hogy különböző trend kimutatásokat készítsünk, amihez képest minőségi változás a Peaqplus használata, hiszen amire szükségem van, az a böngészőben elérhető. A program historikusan tárolja az adatokat, így ezek elemzésével alakítjuk a dinamikus árazásunkat, illetve az előrejelzésünket.

(X)

Az interjú elkészítését támogatta a Peaqplus, írta Wéner-Kovács Fanni.