Adatvezérelt marketing a szállodaiparban

Forrás: turizmus.com

 2018. október 11. 15:39

Hiánypótló workshopot szervezett a Senpai Consulting szállodai szakemberek számára. Az egész napos, gyakorlatorientált képzés az adatvezérelt hotelmarketing különböző szegmenseit helyezte a középpontba.

Az érdeklődők Damjanovich Nebojsa, a Senpai Consulting ügyvezetője felvezetése után izgalmas és rendkívül hasznos prezentációt hallhattak a Booking.com hoteleknek nyújtott néhány nagyon effektív funkciójáról, és bemutatta közép-európai terjeszkedési terveit a Szallas.hu is. A Booking.com funkcióiba a revenue managementben mindig is élenjáró Continental Hotel Budapest és Prestige Hotel Budapest Director of Revenue & Reservation munkatársa, Mikó Balázs avatta be a jelenlévőket, a Szallas.hu terveit Pajor Csilla ismertette.

Röviden bemutatkozott a tagthing.io nevű, RFID technológiára építő start-up vállalkozás, majd Gyenes Ákos szállodai tanácsadó, tréner, a BDI Magyarország egyik tanácsadója vázolt fel egy szerteágazó check-listet arról, mit tehet egy hotel, ha növelni szeretné direkt foglalásainak számát.

Ma a hotelválasztásnál a legfontosabb támpont az ár és a lokáció után a vendégvélemény: ezek kezelésére kiváló eszköz a TrustYou. A review-kat összegző és azok kezelését praktikussá tevő programot Maurice Sausse mutatta be.

A képzésen zömmel Budapesten kívüli szállodák képviselői vettek részt

Fotó: turizmus.com

Szó volt konverzióoptimalizálásról, és arról, mitől jó, korszerű és konvertáló ma egy szállodai honlap. Miskovics Adrienn digitális üzletfejlesztési tanácsadó arról beszélt, hogyan javíthatjuk weboldalunk minőségét.

Az orosz piacon érdekelt szállodások minden bizonnyal Yandex-ről szóló előadást várták a legjobban, amely arról szólt, hogyan lehet a leghatékonyabban megszólítani az orosz turistákat, nekik mi fontos a kommunikációban, milyen igényeik vannak, mire figyelnek fel és mi kelt bizalmat. Erről Maksim Gubin, a b2d agency kollégája beszélt.

AdWords és Facebook stratégiákról a Growww Digital kollégái, Dunder Krisztián és Mezei Alexandra tartott tartalmas előadást, majd az utolsó előadást maximálisan megkoronázta a napot, mint a cseresznye a hab tetején. A chatbot funkcióiról, a benne rejlő lehetőségekről szólt, melyek kis energia befektetéssel nagyon profi kommunikációt eredményeznek szállodai területen is. A témában Lévai Richard, az RG Stúdió kollégája kalauzolta a jelenlévőket.

Az egész napos képzés, melyen zömmel Budapesten kívüli szállodák képviselői vettek részt jól példázta, mennyire fontos naprakésznek maradni az online eszközöket illetően, hiszen akár fél év elmúltával is egészen új trendek, eszközök és funkciók jelennek meg.

Kapcsolódó cikkek