Afrikában erősít az AccorHotels

Forrás: turizmus.com

 2015. július 07. 14:18

A francia elnök angolai látogatásának alkalmából az AccorHotels exkluzív partnerségről állapodott meg az AAA ACTIVOS LDA vezető angolai vállalattal, melynek keretében 50 szállodát (több mint 6200 szobával) nyitnak meg Angolában a luxustól az economy kategóriákig 2015 és 2017 között.

A megállapodás bizonyítja az AccorHotels afrikai ambícióit. Az AAA az ország legnagyobb városaiban felépülő 50 hotelből álló nemzeti szállodahálózatba invesztál, továbbá egy három logisztikai központból álló hálózatot alakít ki, hogy támogassa a szállodákat. A most megkötött partnerségi megállapodás keretében az AccorHotels fogja üzemelteti a szállodákat, képezni fogja az angolai munkaerőt és nemzetközi sztenderdeknek megfelelő szállodai szolgáltatásokat nyújt  ötvözvén a francia stílust  az angolaival.

A következő két évben 50 szálloda nyílik meg olyan stratégiailag fontos helyszíneken, mint Luanda, az angolai főváros és 17 megyeszékhely: 6 szálloda 2015-ben, 22 szálloda 2016-ban és 22 szálloda 2017-ben. Az együttműködés az szállodapiac teljes szegmensét lefedi a luxustól az economyig, beleértve a midscale-t is. 27 szálloda üzemel majd az ibis Styles economy márkanév alatt, 22 a midscale Mercure márkanévvel és 1 a luxus Sofitel márkanevet képviseli.

2015-ben az AccorHotels kiterjeszti szállodai szolgáltatásait Kamerunban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Elefántcsontparton. 2020-ig az AccorHotels további 30 új szállodát szeretne nyitni a szub-szaharai régióban.