Agrártermelők és vendéglátósok randiztak a BGE-n

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 07. 11:06

Az immáron hetedik alkalommal megrendezett termelő-étterem találkozón 38 kiállító, közöttük 25 termelő mutatta be portékáját az érdeklődőknek.

Sikerrel zárult az idei Gasztrorandi, a Felelős Gasztrohős és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) közös szerevezésében. Szörpök, lekvárok, mézek, tészták, kolbászok és egyéb húskészítmények, tejtermékek, bio zöldségek, helyi termelők által termelt alapanyagból készített további kézműves termékek sorakoztak a Gasztrorandi kiállítói asztalain.

A korábbi gyakorlathoz hasonlóan megjelentek környezetbarát termékeket vagy szolgáltatásokat kínáló cégek is, többek között komposztálható csomagolóanyagokkal, újrahasználható textil szalvétákkal és még bringás ételfutárokkal is találkozhattak az érdeklődők.

Gasztrorandi

Fotó: turizmus.com

A Felelős Gasztrohős Alapítvány által 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, megkönnyítse a beszállítói  együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

A kezdeményezéshez idén is partnerként csatlakozott a Budapesti Gazdasági Egyetem, amely felelős felsőoktatási intézményként kiemelt figyelmet fordít a felelős oktatás-kutatás mellett többek között a tudatos életmód népszerűsítésére is.

Kapcsolódó cikkek

Új séf az Ikonban

2018. augusztus 29.