Ágymozi és folklór Óbudán

Forrás: turizmus.com

 2014. október 28. 17:54

November 21-én adják át az Új Udvar bevásárlóközpont átalakításával születő Buda Entertainment & Gastro első részét, ahol Európában egyedülálló ágymozi, folklórterem, szórakozóhely és kézműves piac nyílik.

Az átalakítással egy nappali, esti és éjszakai helyszínt egyaránt létrehozunk, ehhez adott a méret és a lokáció is – mondta el a komplexum keddi sajtótájékoztatóján Arie Yom-Tov, a létesítmény tulajdonosa. A Gozsdu udvart is megálmodó izraeli üzletember a beruházással a Pest és Buda között egyensúlyra törekszik, célja, hogy a város ezen részén is legyen pezsgő éjszakai élet és gasztronómiai központ. A háromszintes épületet a tervek szerint „kinyitják" az utca felé, tetején pedig jövő nyáron Budapest legnagyobb, 3000 négyzetméteres SkyBar-ja nyílik meg.

 

Most azonban első lépésként a fedett szórakoztató létesítmények készülnek el. Itt kap helyet a kontinens első, teljes mértékben ágyakkal berendezett, 3D-képes mozija, amely 35 kanapéját bármely korosztálynak ajánlják. A filmekről külön szakértő gondoskodik, a kínálatban a nosztalgikus filmek, a családi mozik és éjfél után a horror egyaránt szerepet kap. Az ágyak huzata tisztítható, a cipőknek külön helyet biztosítanak, a mozijegy ára pedig 5-6000 forint körül mozog majd, kanapénként.

A mozi melletti részben koktélbár létesül, és innen nyílik a Mirror nevű szórakozóhely, amelyet az Ötkert tulajdonosai üzemeltetnek majd.

Főként a turistákat célozza meg a 120 fős folklórterem, amelyben naponta kétszer lép fel a nagyjából 10 tagú társulat. A 15 eurós belépődíj tartalmaz egy pohár bort, valamint magyaros falatkákat, a program időtartama másfél órás.

A helyiekre és a látogatókra egyaránt számít a hét minden napján nyitva tartó kézműves piac, ahol 60 pult a termelők, 16 a ruhatervezők rendelkezésére áll. A piac csarnokát a Színes Város közreműködésével, pályázaton kiválasztott művészek díszíthették, feladatuk a hét kupola kifestése a teremtés hét napjának bemutatásával.

A komplexum további részeinek hasznosításáról jelenleg is zajlanak a tárgyalások. A beruházók olyan gasztronómiai központot képzelnek el az épületben, ahol a nemzetközi és a magyar konyha egyaránt bemutatkozik, nívós, ám árban középkategóriás éttermekben.

A turisták vonzása érdekében pedig már egyrészt felvették a kapcsolatot a beutaztató irodákkal, másrészt pedig engedélyt kértek a turistabuszok megállójának kialakítására.