Ahol az avokádó a főszereplő

Forrás: turizmus.com

 2018. március 28. 16:04

Eddig csupán egyike volt a legautentikusabb mexikói finomságoknak a guacamole, ám ma már turisztikai vonzerővé avanzsált. Az egyik népszerű mexikói szállodában minden az avokádóról szól.

A Hotel Casa Velas menedzsmentje úgy döntött, nemcsak felszolgálják minden lehetséges formában ezt a kalóriadús növényt, de erre építik még a wellnessprogramjukat is.  A Puerto Vallartában található szálloda felvett egy guacamológust – igen, ő az, aki a vendégeket ennek az egyszerű mártogatósnak a készítésére megtanítja, kiváltképp a lazacos fajtára – valamint mindazon ételek és italok felszolgálására okítja, amelyek ebből az alapanyagból készülnek, akár bent az étteremben, akár a medencénél, illetve reggel ugyanúgy, mint este.

Az alapanyag állítólag kiválóan működik csokoládémasszával, ekkor desszert lesz belőle, de burritoshoz is megteszi, akárcsak gofri betétjeként. Felszolgálják gombával, dióval és dzsemmel párosítva, sőt tiramisu gyanánt is. A vendégek részt vehetnek egy guacumole-iskolában, ahol az óra elkezdésekor avokádós koktél dukál frissítőként.

Az egyik népszerű mexikói szállodában minden az avokádóról szól

Fotó: pixabay

A wellnessrészlegben számos avokádós kezelést kínálnak, a fürdőben csakúgy, mint hajmosáshoz, vagy arckezelésekhez, mindenféle összetételben, egyéb krémekkel és aromákkal dúsítva. Ha még nem volt elég az avokádóból a nap folyamán, a bárban különféle avokádós koktélokkal lazíthatunk, állítólag a kókuszlikőrökhöz és a martinikhez kiválóan illik.

Az avokádó szó az azték nahuatl szóból származik, ami azt jelenti, hogy herék, utalva a növény termésének alakjára.

Kapcsolódó cikkek

Éttermi trendek
2018-ban

2018. január 02.