Ahol tilos az ételeket fotózni

Forrás: turizmus.com

 2017. november 06. 12:32

A Waterside Innt, a három Michelin-csillagos brit éttermet 40 éve alapította Michel Roux a testvérével. Azóta a világ egyik leghíresebb vendéglátó helyévé vált. A menedzsment a közelmúltban úgy döntött, megtiltják a vendégeknek, hogy lefényképezzék a felszolgált fogásokat.

Michel Roux szerint egy-egy ilyen fotó, bármilyen jól sikerül is, nem adja vissza egy fogás ízharmóniáját. Úgy véli, hogy egy képen lehetetlen megragadni, hogy egy ételnek milyen íze van. Arról nem beszélve, hogy esetleg a személyzetet és talán a többi vendéget is zavarja a folytonos fényképezés. Ezért úgy döntött, már az étterem ajtaján tudatja az oda érkezőkkel, hogy tilos az ételek lefotózása – olvasható a brit Metro újságban.

Egy látványos és ízletes fogás abból az időből, amikor még lehetett fotózni...

 

A döntés meglepte a vendégeket, hiszen legtöbbjük csak egyszer jön el ide, az árak ugyanis borsosak,  több százezer forint is lehet egy palack bor, és öt számjegynél kezdődnek a fogások is. Ráadásul sokan életük egy-egy kiemelt pillanatában látogatnak a Bray-ben található Waterside Innbe, és élményüket meg akarják osztani a közösségi oldalakon.

A tulajdonos arra nem is gondol, hogy mindez ingyen reklámként is felfogható, hiszen milliókat érhet el a megosztások után egy-egy ilyen fénykép. Ám az érvek úgy tűnik, egyelőre nem hatják meg a Waterside Inn személyzetét. Arról nincs szó, hogy netán a recepteket féltenék, hiszen jó néhány fogás képe szerepel az étterem honlapján.

A hely bizonyára annyira jól megy, hogy megengedhetik maguknak, hogy saját maguk alakítsák a szabályokat, hiszen a rendelkezés óta sem csökken az érdeklődők száma.