„Minden idők legnagyobb újítására” készül az Airbnb

Forrás: turizmus.com

 2023. október 11. 14:30

Brian Chesky, az Airbnb vezérigazgatója szerint a vállalat a jövő évtől a hosszabb távú bérlés irányába terjeszkedik.

Az Airbnb „minden idők legnagyobb újítására” készül – nyilatkozta a minap Brian Chesky, a vállalat vezérigazgatója. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mit takar ez a kijelentés, mindenesetre a Skift beszámol arról, hogy a vezérigazgató a kérdéses interjúban úgy fogalmazott, a vállalat az utazási alaptevékenységén túlra fog merészkedni. A jövő évtől kezdve az online lakásbérlési platform a hosszabb távú bérlés irányába terjeszkedik, ezenkívül fejleszti a nyújtott élményeket és szolgáltatási kínálatát, például az éttermi pop-upokat.

Chesky szerint az Airbnb jelentősebb mértékben válhat az emberek hétköznapjainak a részévé, nemcsak évente egy vagy két alkalommal, mint jelenleg.

A vezérigazgató szerint most, hogy megnőtt a távmunka és a hosszabb tartózkodások jelentősége, kiaknázatlan piaca van az akár egy évig tartó bérléseknek. Az idei második negyedévben a 30 napot meghaladó tartózkodások a bruttó lefoglalt vendégéjszakáknak ugyan csak 18 százalékát tették ki a vállalatnál, ennek ellenére Chesky nagy potenciált lát ezekben.

Állítólag nagy ugrásra készül az Airbnb

Fotó: 123rf.com

Az Airbnb stratégiai váltása épp akkor következik be, amikor a cégre az egész világon rászálltak a hatóságok amiatt, hogy tevékenysége szűkíti a lakáskínálatot a nagyvárosokban. New York a közelmúltban vezetett be a rövid távú lakásbérlést szigorúan korlátozó szabályokat. Chesky ezt nem tekinti precedensnek, inkább a potenciálisan mindenki számára előnyös megoldásokat hangsúlyozza.

Az Airbnb jövőre vonatkozó tervei között ezenkívül étkezési élmények is szerepelnek – nyilatkozta a vállalat vezérigazgatója.