Akár telt ház is lehet egyes sárvári szállodákban júliusban

Forrás: turizmus.com

 2022. július 08. 09:16

Az előfoglalási adatok alapján júliusban alig marad pár szabad szoba a sárvári szállodákban. Már a szezon kezdetén 80-90 százalékos volt a hotelek júliusi foglaltsága.

A Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. által készített szállodai körkép szerint a nyaralók jellemzően három-négy napot lazítanak Sárváron. Főként a belföldiek, akiknek száma jelentősen nőtt a korábbi évekhez képest. Jelenleg az utazók nagyjából 60-70 százaléka magyar. De nem csak a vendégek nemzetiségi összetétele változott. Rövidült a foglalás és az utazás közötti idő, ami arra utal, hogy a vendégek már kevésbé terveznek előre.

Ami a tartózkodás finanszírozását illeti: a sárvári szállodák esetében is jelentős a SZÉP-kártyás fizetés részesedése. Egyes szállodákban a vendégek akár a 30-40 százalékát is eléri azon vendégek aránya, akik a munkáltatói juttatásból finanszírozzák az idei vakációt.

Sárváron jelenleg az utazók nagyjából 60-70 százaléka magyar

Fotó: Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft.

Augusztusra is biztatóak az előrejelzések Sárváron. A szezon kezdetén a nyár utolsó hónapjára 50 százalék feletti volt a foglaltság, de ahogy telik a nyár, úgy gyorsul fel a foglalások száma is. A helyi TDM-szervezet közlése szerint jó eséllyel  az augusztus is telt ház közeli lesz a sárvári szállodákban. Így a 2022-es szezon akár még a 2019-es rekord eredményeket hozó nyarat is túlszárnyalhatja.