Aki látta a csillagos eget Furugyban, mindig visszavágyik - podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 27. 10:57

A Szarvas közelében fekvő Furugyon üzemeltet immár 15 éve egyedi szálláshelyet Bartha Árpád, a Bartha Porták tulajdonosa. A közösségépítést küldetésének tekintő vállalkozóval beszélgetett a Trend FM Turizmus.com című műsorában Érczfalvi András.

A műsorból egyebek mellett kiderült, hogy azzal kezdődött a történet, hogy Bartha Árpád édesapja beleszeretett egy nádfedeles tanyába a három utcás sortanyán, Furugyon. Miután megvásárolták a házat, a környéken eladósorba kerülő telkeket és házakkal bővítették a birtokot. Az évek során egy teljesen egyedi turisztikai kínálatot alakítottak ki, ami valahol a falusi és a wellness turizmus között helyezkedik el. Van itt minden igényt kielégítő vízforgatós úszómedence és dézsafürdő, közösségi ház, étkezési lehetőség és mindenféle egyéb szolgáltatás, ugyanakkor se wifi, se televízió nem szerepel a kínálatban.

Az egyik Bartha porta

Fotó: Facebook / Bartha Porták

Ez persze nem véletlen, hiszen Bartha Árpád szerint éppen a nyugalmas elvonulás lehetőségével akarnak különleges élményeket szerezni vendégeiknek, akik jelentős része egyébként rendszeresen visszajár hozzájuk.

A kiadó házakat leggyakrabban nagyobb társaságok keresik, a tulajdonos nem titkolt célja, hogy a közösségi házban a különböző vendégek ismerkedjenek, beszélgessenek egymással és a házigazdákkal.

Ez nemcsak egy szálláshely, mi a szabadság érzését adjuk az embereknek – vallja Bartha Árpád, aki szerint náluk valóban le tud lassulni a városi ember. Aki látta már, milyen a csillagos ég Furugyban, az mindig visszavágyik – teszi hozzá.

A fényszennyezéstől mentes csillagos eget pedig nemcsak az óriási porta bármelyik pontján, hanem akár a télen fűthető dézsafürdőből is élvezhetik a vendégek.

A tulajdonos büszke székely gyökereire, ezért a portán székelykaput és kopjafákat is találunk, ugyanakkor nem célja, hogy a kapukon belül tartsa a vendégeit, arra buzdítja őket, hogy fedezzék fel a környék más szolgáltatóit is.

A Bartha Porták az őszi-téli időszakban is nyitva tart, a dézsafürdőt befűtik, és rendszeresen szerveznek disznóvágást is.

Bartha Árpáddal a Turizmus.com magazin júniusi számában készítettünk interjút.

A rádióműsort itt hallgathatja meg: