Akvizícióval és új üzletág bevezetésével bővíti szolgáltatásait a Special Effects

Forrás: turizmus.com

 2019. május 21. 11:40

A Special Effects International Zrt. megvásárolta a Mobil Audio és Light Kft.-t, az idén 20 éves hang-, fény- és színpadtechnikai rendezvényszolgáltatót.

A tranzakció révén létrejövő Touring and Live Entertainment divízió többek között fesztiválok, roadshow-k és koncertek magas színvonalú kiszolgálását garantálja bel- és külföldön.

A mostani felvásárlás egy hosszabb távú stratégiába illeszkedik, amelyet az elmúlt években több hasonló üzleti lépés és átfogó szervezeti átalakítás előzött meg. Az ügylettel a Special Effects nem csupán korszerű és professzionális eszközparkkal bővítette nagy mértékben kapacitását, hanem egy rendkívül tapasztalt szakembergárdával is erősítette állományát.

"A Mobil Audio és Light megalapítása óta partnerünk, és a két évtized alatt kiváló összhang alakult ki munkatársaink között. Mindez nagyban segíti a közel 20 fős csapat gyors integrációját, valamint biztos hátteret ígér a további fejlődéshez" – emelte ki Kassai Zsolt, a Special Effects International vezérigazgatója.

Az akvizíció során a cég teljes mértékben beolvad a Special Effects-be, amelynek így létrejön a hatodik önálló üzletága, a Touring and Live Entertainment. Az új divízió, melynek irányítását Szmodits Zoltán, a Mobil Audio korábbi tulajdonosa látja el, képes lesz akár nagyszabású koncerteket és szabadtéri rendezvényeket is kiszolgálni nemzetközi elvárásoknak megfelelően.

Szmodits Zoltán (b), a Mobil Audio és Light alapítója és Kassai Zsolt (j), a Special Effects International vezérigazgatója

Fotó: Special Effects International

"A Special Effects minden szempontból stabil alapot biztosít a hosszú távú működéshez. Nemzetközi ügyfélkörének és sokrétű üzleti tapasztalatának köszönhetően további piaci bővülést és szakmai fejlődést tesz lehetővé számunkra – jegyezte meg Szmodits Zoltán. – A vállalatirányítás általános teendőit elhagyva a beolvadást követően újra a fejlesztésekre és a megrendelőkre összpontosíthatok, és a korábbinál nagyobb erőforrásokat menedzselve biztosíthatom az új részleg, és egyben a Special Effects szakmai fejlődését" – tette hozzá a jól ismert szakember.

A Special Effects divíziói a következők: International Events, Hotel AV Services, Event Production, Exhibition & Installation, Creative Event Design, Touring & Live Entertainment. (X)