Aláírták a szerződést a Hotel Sóstó Resort Spa & Conference üzemeltetéséről

Forrás: MTI

 2018. április 24. 14:36

A nyíregyházi Hotel Sóstó Resort Spa & Conference huszonhatodik szállodaként csatlakozott a Hunguest-lánchoz - adta hírül az MTI.

Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, a Modern városok programban finanszírozott 3,1 milliárd forintból, valamint a társberuházó Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által adott 900 millió forintból épül fel a 122 szobás hotel Sóstógyógyfürdőn.

A koncessziós üzemeltetésre kiírt hirdetmény iránt három pályázó érdeklődött, közülük egyedüli a Hunguest nyújtott be érvényes ajánlatot, így a szállodalánc nyerte el a tíz évre szóló üzemeltetési jogot, öt év opciós meghosszabbítási lehetőséggel. Az önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. bankhitelből finanszírozza a rá eső beruházási összeget, és azt várják, hogy a felépülő szálloda a gyógyfürdőnek is jelentős bevétel-növekedést hoz. A szerződést igyekezett minél hamarabb megkötni az önkormányzat, hogy a beruházás utolsó fázisát már az üzemeltetővel együtt fejezhessék be.

A Hotel Sóstó Resort Spa & Conference látványterve

Fotó: epiteszforum.hu

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, a szerződés tíz éve alatt a cég 1,2 milliárd forintot fizet az önkormányzatnak havi részletekben, emellett vállalta az úgynevezett mozgó koncessziós díj kifizetését és a szálloda eszközállományának felújítására fordítható fejlesztési alap létrehozását is. Előbbi esetében a Hunguest 30 százalékos részesedést fizet évente a szálloda üzemeltetéséből származó eredmény (korrigált EBITDA) meghatározott részéből, ami lényegében azt jelenti, hogy a felek a hotel üzemi eredményének 60 millió forint fölötti részén osztoznak - írta az MTI.

A szerződésben kikötötték a szálloda műszaki színvonalának megtartását, ezért az üzemeltető köteles növekvő mértékben, az árbevételének 4 százalékáig elkülönített számlán létrehozni egy fejlesztési alapot, amit az eszközállomány felújítására kell fordítania. Ez a jelenlegi értéken 40-50 millió forint - mondta Hülvely István. A karbantartási és belső felújítási költségek a Hunguest Hotels Zrt-t., az épület szerkezetére vonatkozó kiadások pedig a tulajdonos önkormányzatot terhelik.

Az MTI kérdésére Hülvely István elmondta, a leendő szállodában minimum 50 ezres vendégforgalmat és 1,1 milliárd forint éves nettó árbevételt látnak reálisnak, amelyben benne vannak az épülő szálloda mellett lévő gyógyfürdőből származó bevételek is. Az üzemeltető emellett minden vendégéjszaka után kedvezményes fürdőbelépő díjat fizet a fürdőnek, ami évente nettó 50-60 millió forintot tesz majd ki. A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás szálláshelyen egyebek mellett egy 195 férőhelyes teraszos étterem és egy 200 fős befogadóképességű konferenciaterem is helyet kap, illetve a szállodához kerékpártároló, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló tartozik. A beruházás hatvanhat új munkahelyet teremt Nyíregyházán.

Kapcsolódó cikkek

Nyáron nyit a Pangea

2018. február 19.