Alapszükséglet lett a jó minőségű internet a szálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 28. 10:41

Akár pihenéssel, akár munkával vegyes kikapcsolódással töltjük az időt egy nyaralóhelyen, az internet alapfeltétel – a többi között ez derült ki a Szallas.hu és a Telekom friss közvélemény-kutatásából.

Pardi Dorina, a Szallas.hu Zrt. senior brand marketing managere a kutatás eredményeiről elmondta: “A belföldön utazók átlagosan egynegyede valamilyen speciális igény alapján kezdi a keresést a Szallas.hu kínálatából. Az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett az igény a vezeték nélküli internetszolgáltatással ellátott szálláshelyek iránt, 2018-ról 2020-ra több mint 71%-kal nőtt azon felhasználók száma, akik kifejezetten wifis szállást kerestek az oldalon a szűrőfeltételek beállításával.”

A több mint 3700 fős, augusztus elején készült online felmérésben a megkérdezettek több mint háromnegyede, 77%-a válaszolta azt, hogy fontos számára a jó minőségű internet a kiválasztott szálláshelyen, 52%-uk számára pedig a netelérés egyenesen döntő szempont. A válaszadók 38%-a kifejezetten aszerint választ szállást az utazásai során, hogy van-e internetelérés.

Ehhez képest a szálláskeresők elég magas hányada, mintegy 43%-a korábbi belföldi utazásai során úgy tapasztalta, hogy ha volt is internet-hozzáférés a szálláson, az eléggé gyenge minőségű volt, akadozott, vagy csak bizonyos helyeken működött. Pedig az utazók felét (52%) ez a fajta kellemetlenség kimondottan bosszantja. Ezért is válaszolta a kérdőívet kitöltők csaknem kétharmada, hogy két hasonló színvonalú és árfekvésű szállás közül biztosan azt választaná, ahol van internet- és/vagy wifi-hozzáférés. Sőt 38 százalékuknál olyan szálláshely szóba sem jöhet, ahol ezen digitális feltételek nem adottak.

A szállásfoglalók többsége számára ma már döntő szempont, hogy van-e megfelelő netelérés az adott szálláshelyen

Fotó: Szallas.hu

A felmérés eredménye abból a szempontból sem meglepő, hogy az elmúlt időszak tapasztalataira építve, a digitális munkavégzésnek köszönhetően a cégek nagy része már nem köti az irodához munkavállalóit, sokan szívesen helyezik át munkaállomásaikat belföldi nyaralóhelyekre.

Mindezek miatt a szálláshelyeken még fontosabbá és a szállást keresők részéről alapelvárássá vált a jó netélmény, amihez a szállásadói oldalon két dolog szükséges: vezetékes előfizetés és megfelelő wifieszköz.