A felhők fölött is élvezhető kávét szolgál fel egy légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2023. október 16. 11:22

Kifejezetten a repülési magasságra kikísérletezett, speciális pörkölésű kávét szolgál fel a fedélzetén az Alaska Airlines.

Tapasztalatból, de kutatásokból is tudjuk, hogy az ételeknek és az italoknak, köztük a kávénak is más az íze a repülőgépen, mint a földön. Ennek többek között az a magyarázata, hogy a kabin rendkívül száraz levegője kiszárítja az orrot, ami a szaglást, így az ízérzékelést is rontja.

Az Alaska Airlines azonban nem szerette volna, ha az utasainak csalódást okoz a fedélzeten felszolgált kávéja. A légitársaság ezért felkérte a portlandi Stumptown Coffee Roasters kávépörkölő üzemet, hogy kísérletezzen ki egy olyan kávét, amely tízezer méteres magasságban, megváltozott ízérzékelés mellett nyújtja a megfelelő ízélményt.

Speciális pörkölésű kávét kínál fedélzetén az Alaska Airlines

Fotó: Alaska Airlines/Facebook

A kávé kifejlesztése több mint egy évig tartott, ezalatt a földön és a levegőben is lefolytattak teszteket, különböző finomságú őrleményekkel és filterekkel.

Az új kávé íze a légitársaság szerint „kivételesen selymes és kiegyensúlyozott, a pirított mályvacukor, a barnított vaj és a karamell aromájával, citrusfélék és a cseresznye ízjegyeivel”. Az ital feketén, tejjel és zabtejjel fogyasztva is különleges élmény az ajánlás szerint.

A kávét idén ősszel – egyelőre kísérleti jelleggel, december 1-jéig – kóstolhatják meg az Alaska Airlines utasai – írja a Reisereporter.