Multifunkcionális csarnokként nyit meg a székesfehérvári Alba Aréna

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 11:15

Konferenciák, vásárok, jeges és „száraz" produkciók nagyszabású helyszíne lehet Székesfehérvár legújabb multifunkcionális csarnoka, az Alba Aréna. Az ország bármely pontjáról könnyen elérhető helyszín április 19-én nyitja meg kapuit az idei turisztikai szezon egyik legjelentősebb újdonságaként.

Az Alba Aréna multifunkcionális rendezvény- és sportközpont harmonikus íveivel, látványos megvilágításával Székesfehérvár egyik legpazarabb épülete, avatására április 19-én, a Magyarország-Norvégia válogatott jégkorongmérkőzéssel kerül sor. A helyszín a látogatókat ezt követően izgalmas programokkal, az üzleti partnereket bérelhető konferenciatermekkel, elérhető szolgáltatásokkal várja.

Április 21-től május 1-jéig közönségkorcsolyára invitálják a látogatókat a meghirdetett időpontokban, május 1-jén Arénabulival búcsúztatják a jeget. Ezt követően megtörténik az átállás a „száraz" produkciókra: május 24-én látványos, nagyszabású musicalshow, a Nicola Tesla – Végtelen Energia látható, június 15-én pedig a Quimby érkezik Székesfehérvárra.

Az Alba Aréna multifunkcionális jellege az üzleti turizmus számára is kiemelkedő lehetőségeket tartogat. Nem csak konferenciatermei, hanem a teljes épület elérhető rendezvények, konferenciák, vásárok, előadások, bemutatók számára. Mindemellett a helyszín sport- és kulturális programlehetőségek szervezésére biztonságos, fedett, tágas lehetőségeket biztosít.

Az Alba Aréna multifunkcionális jellege az üzleti turizmus számára is kiemelkedő lehetőségeket tartogat

Fotó: Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A mintegy hatezer férőhelyből 1500 olyan mobil lelátó, amelynek mozgatásával növelhető a küzdőtér nagysága. A hatezer ülőhely mellé további 2200 szék helyezhető el a küzdőtéren.

Az épület különlegességéhez az energiatakarékosság is hozzájárul. Nincs gázbekötés, elektromos energia és a 204 talajszondából nyert energia biztosítja a hűtés-fűtést, a jégkészítéshez használt víz több mint 80 százaléka újrahasznosítható. Az aréna zajkibocsátása is minimális, sem a külső, sem a belső terekben nem hallani a gépészeti berendezéseket, ugyanis azokat a hangszigetelt, hangcsillapító és rezgéselnyelő burkolattal ellátott pinceszinten helyezték el.

Az új csarnok széles turisztikai, üzleti és kulturális profilú elérhetőségét megközelíthetősége teszi még vonzóbbá. Az M/7-es autópálya agárdi lehajtójától pár percnyi autóútra található impozáns épülethez újonnan kialakított útcsatlakozás vezet. Az épület közvetlen közelében jelentős parkolótér várja a gépjárműveket. Székesfehérvár vadonatúj csarnoka könnyen elérhető a belvárosból is: a 24-es és a 37-es autóbusz járat közvetlenül érinti az Alba Arénát, de a 22-es autóbusszal is megközelíthető.