Albapark étterem: 50 millió forintos beruházás, 15 új munkahely

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 31. 10:09

Jelentősen megújul a következő hónapokban a székesfehérvári Albapark étterem: az M7-es autópálya 60-as pihenőjében immár több mint harminc éve működő, jelenlegi épületében 2009 óta üzemelő autópálya-étterem teljes belső átépítésen, illetve fejlesztésen esik át.

Az éttermen belül eddig széttagolt bisztró, illetve készételpult közös helyre, az étterem körepére kerül, így a nyitvatartási idő alatt folyamatosan egy helyen érhetők el a készételek, frissensültek, a reggelik, szendvicsek, illetve kávék. A vendégeknek így egyszerűbb, könnyebb a választás a kínálatból, illetve még gyorsabb lesz a kiszolgálás.

 

Továbbra is üzemel majd a nemrégiben megnyitott látványpékség, ahol nem gyorsfagyasztott, hanem helyben, frissen sütött pékáruk készülnek folyamatosan. Az új pult kialakításával párhuzamosan teljesen új bútorzatot kap a bisztró rész: a kényelmes bútorok és az élő növényfal kellemes környezetet biztosítanak bármely étkezéshez. A jövőben pedig ingyenesen igénybe vehető üzleti tárgyaló és rendezvényterem is helyet kap majd az étteremben.

A bútorzat mellett az étterem kínálata is jelentősen bővül: a hagyományos magyaros ételek mellé frissen készült, szuvidált fogások is elérhetők lesznek az kínálatban, továbbá bővül a napközben kapható sütemények száma is.

 

Az átépítés októberben kezdődik és várhatóan jövő tavasszal ér véget. Az étterem az átépítés alatt is folyamatosan üzemel majd. A beruházás teljes költsége várhatóan meghaladja az 50 millió forintot és mintegy 15 új munkahelyet hoz létre. Az étterem továbbra is várja a vendéglátásban - akár részmunkaidőben - munkát keresők jelentkezését, akik a legújabb konyhai gépekkel és modern körülmények között dolgozhatnak.

A családi tulajdonban lévő Albapark autópálya-étterem és elődje, a Fehérvár bisztró több mint 30 éve várja a Balaton, illetve a Budapest felé utazókat. Az Albapark kétszer is elnyerte a legszínvonalasabb autópálya-étteremnek járó díjat, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ ad át a folyamatosan magas minőségű éttermi és egyéb szolgáltatást nyújtó egységeknek.

Az M7-es fehérvári pihenőjében közel három évtizede nyílt meg – az országban elsők között – autópálya menti vendéglátóhely. Az autósok, kamionosok körében már akkor rendkívül népszerű Fehérvár bisztrót Szakály Antal üzemeltette 1984-től, a 2009-ben megnyílt Albapark autópálya-étterem vezetését pedig fia, Szakály Attila vette át.

 

Az Albapark autópálya-étteremben a korábban megszokott, házias ízesítésű készételek mellett immár önkiszolgáló salátabár és grillpult is várja a vendégeket. A hűtővitrinből kiválasztott, pácolt hússzeleteket a szakácsok a látványkonyhában elhelyezett rostlapon sütik meg, a vendég kívánságának megfelelően. Az étteremben árusított péksütemények nem „gyári", fagyasztott alapanyagból, hanem az étterem látványpékségében, minden nap frissen készülnek. Az Albapark egy 400 voltos, maximálisan 22 kW kapacitású, saját elektromosautó-töltőállomás segítségével ingyenesen tölthetik fel autójuk akkumulátorát.

A vendéglátóhely az úton lévőknek étkezési lehetőség mellett tusolót, pelenkázót, gyermekjátszót, illetve üzleti tárgyalót és ingyenes internet-hozzáférést is kínál. Ezekkel a szolgáltatásokkal a nyugat-európai mintát követve az étterem autópálya melletti üzleti találkozóhelyként is kíván funkcionálni.