Adults Only – Áldás vagy átok a gyermek az étteremben?

Forrás: turizmus.com

 2022. május 03. 15:28

Hatalmas visszhangot váltott ki, hogy egy népszerű északi-tengeri német vendéglátóhely bezárja kapuit a gyermekek előtt.

A gyermekes szülők a sötét középkor visszatértét vizionálták, aztán egyre több német vendéglátóhelyről derült ki, hogy ők is hasonló politikát követnek – adja hírül a VIMOSZ hírlevele.

Valójában a gyermeküket nem kellő mértékben megnevelő szülők kitiltásáról szólna a történtet.Az akcióban részt vevő vendéglátósok azt mondják, hogy a többi vendég nyugalma, de sokszor egészségének megvédése érdekében is szükség volt hasonló lépésekre.

Csak felnőtteknek!

Fotó: 123rf.com

Egyes éttermek hirdetése: „Adults Only”, mások csak 17 órától nem engednek be gyerekeket, van olyan berlini kávézó, ahol a helyszínen üzemeltetett kávépörkölő okán a veszélyek elkerülése érdekében tiltják a gyermekek belépését.

Mint kiderült, más országokban is napirenden van a probléma, és Belgiumtól Anglián, Hollandián át Olaszországig vannak hasonló tiltások.Van azonban ellenpélda is: egy Padova közeli vendéglátóhely azt hirdeti, hogy kedvezményt ad annak a családnak, akinek a gyerekei jól viselkedtek a náluk töltött idő alatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekbarát textíliák

2018. június 20.